Aitaa taas yritetään

tiistai 31. toukokuuta 2016

Taitaa olla hieman epätoivoinen ulkoistusyritys. Loppuviikolla tai ensi viikon alussa sääennusteet povaavat kylmää päivisinkin ja yöllä lähes hallaa. Jonnekin nuo kuitenkin on laitettava ja ovathan tuolla ulkona säiden armoilla jo kurpitsat ja tomaatitkin.

Eihän tuosta selvää saa, mutta kuvan saa isommaksi ja minä voin selittää.

Nämä ovat jo pari viikkoa sitten ulos ruukkuineen siirretyt talvehtineet chilit. Lähinnä, eli oikealla on melkein kaikki lehtensä pudottanut Aji Amarillo, jonka ainoa kypsä putosi siirtelyssä. Sitten on tuuhea Trinidad Scorpion Cardi. Korkein on leikkimökin harjan korkeudella keikkuva Starfish. Kuva on alhaalta, oikeasti se ei ole paljon vyötärön korkeutta suurempi. Ylimmät oksat eivät taida kestää lintujen laskeutumista. Pienenä vasemmassa laidassa on Ulupica Large, jonka moni oksa katkesi tuulessa ja sateessa. Olisihan tuo pitänyt viime kesältä muistaa, mutta niin vain kävi taas.

Sato-odotukset eivät ole korkealla tästä aidasta. Jos kesä on lämmin, jotakin kuitenkin saadaan. Starfishissä on jo isoja raakileita ja Scorpion kukkii innolla. Se ei kuitenkaan taida pitää kylmistä, joten pikkuruisia scorppareita saattaa olla tulossa. Amarillokin kukkii, vaikka lehtiä ei ole.

Jos jäit ihmettelemään, mistä tässä oikein on kyse, laita oikealla ylhäällä Hakuun chiliaita. Sehän on oleskeluterassiamme rajaava "kukkapenkki", josta toisinaan tulee satoa, toisinaan taas ei.

1 kommenttia:

Johanna Rintanen kirjoitti...

Vautsi mitä chilejä. En tiennytkään, että niitä voi talvettaa ja että ne kasvavat noin suuriksi. Hyvä tieto, että ensi viikolle on noin kylmää luvattuna - pitääkin varautua

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.