Almat kaipaisivat jo ulos

torstai 19. toukokuuta 2016

Alma Paprika (C. annuum) on ensi viikolla jo kolmen kuukauden ikäinen eli on kasvanut tavallista hitaammin, kun se oli viileän huhtikuun parvekkeella, eikä kasvua juuri tapahtunut. Isoin on nyt 30 cm. Tuossa litran jäätelörasiassa kuitenkin on jo ahdasta ja olisi aika jakaa nuo: yksi parvekkeelle, muut ulos. Samanlainen rivi on myös Pimiento de Padroneita odottamassa ulos pääsyä.

Näissähän on jo raakileita, Alma onnistuu pienelläkin taimella yllättämään. Alkaa siis olla kiire saada juuret erilleen ja isompaan multatilaan. Aion repiä tuon isoimman keskeltä parvekekasviksi. Siinähän katkeilee juuria, mutta eiköhän elämä jatku siitä huolimatta. Raakileen kasvu voi pysähtyä, mutta sehän pysähtyisi surkean pienen ruukun vuoksi muutenkin. Nyt suurin pallukka on 3 cm, kun normaalikoko on 5-6 cm.

Edellisen postauksen aitakasvit ovat edelleen totuttelemassa UV-säteilyyn ja se on mennyt mallikkaasti ilman harsoja. Pilvisiä päiviä on riittänyt. Jos pari tuntia aamulla paistaa, se on vain hyväksi totuttelulle, luulisin. Todellinen testi tulee vasta sitten, kun koko päivän paistaa kirkkaalta taivaalta.

2 kommenttia:

J kirjoitti...

Mahtaisiko sinulta saada ostettua noita Alman siemeniä?

Chilivaari kirjoitti...

Morjens,
Näkyy noita olevan pussillinen vuodelta -13 ja lisää on kypsymässä.
Pistä sähköpostiin (löytyy profiilistani) osoitteesi, niin postitan.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.