Perulaiset Rocotot valloittavat Suomea

sunnuntai 8. lokakuuta 2017


Sain yllättäen, tilaamatta ja mitään aavistamatta paketin chilituttavaltani Jeweltä eli Kaksi kasvihuonetta-blogin isännältä Jarilta. Todella upeeta, ainutlaatuista. Suurkiitos!

Jari teki kiertomatkan Peruun, rocoto-chilien kotiseuduille vuosi sitten ja etsi matkallaan toreilta ja kauppahalleista kiinnostavia chilejä. Siemeniä kertyi kymmenistä erilaisista rocotolajikkeista ja nehän kasvoivat Suomessa viime kesänä enimmäkseen mainiosti. Capsicum pubescens eli rocoto on vuoristojen kasveja ja on tottunut kylmiinkin öihin ja vaihtelevaan säähän. Nyt Jari on korjannut satoa ja siitä pikku näyte päätyi minullekin. Blogissaan Jari esittelee 25 hyvinkin erilaista lajiketta, jotka menestyivät meidän ilmastossamme kasvihuoneessa tai ulkona. Sieltä löytyy paljon muutakin tietoa Perun matkasta ja sen tuliaisista. Tuo on todellinen uroteko, suomalaista chiliharrastusta taatusti muuttava (siemeniä on tulossa jakoon) vuosien haaveilun toteutus. Nostan olematonta hattuani, hienoa Jari.

Chilifoorumilla Jari on nimimerkillä jewe vakiokasvoja ja on jo vuosia valmistanut syksyisin erittäin maukkaita chilijauheita, joista savurocoto on kulttimaineessa. Sillä tosiaan saa melkein ruoasta kuin ruoasta maistuvaa.

1 kommenttia:

Jari kirjoitti...

Ei kestä kiittää. Itse kuulut niihin merkittäviin suomalaisiin chilipersooniin jotka kaikki suomalaiset chilinkasvattajat tuntevat. Chilivaari kun pyyteettömästi jakaa neuvoja kaikille chilinkasvattajille aina aloittelijoista kokeneisiin kasvattajiin.

Itse olin aloittelija vuonna 2009 ja chilifoorumilla olit ensimmäisten joukossa antamassa oppia minulle miten chilejä kasvatetaan. Itse olen sinulle kiitollisuudenvelassa niin monessa asiassa ja tässä nyt oli vähän takaisinmaksua.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.