Heikosti talvehtinut Habanero

keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Viime kesän vähän muiden takana kasvanut, varjoon jäänyt Habanero (se alkuperäinen oranssi) sai jäädä alakerran viileään varastohuoneeseen ikkunalaudalle talvehtimaan. Pimeimmän ajan siellä oli myös ledivaloa 50-100W muutamalle chilille yhteisesti. Nyt otin sen esiin ja aloin vaihtaa multaa. Hassusti siinä kävi.

Kun nostin kasvia ruukustaan (varovasti ja ensin reunoilta irrotellen) käteen jäikin vain tuollainen pieni juuristo ja kaksi kolmasosaa mullasta jäi ruukun pohjalle. Chilillä on leveyttä metri ja korkeutta kolmekymmentä senttiä. Habanerotkin menevät tuon mallisiksi kun ne tulevat useamman vuoden ikään.

Juuripaakku on reilun nyrkin kokoinen, mutta on siinä terveen näköisiä juuria. Ilmeisesti mitään paksumpaa juurta ei katkennut, niitä vain oli noin vähän. Tämä olikin kuivunut kovin herkästi, vaikka ruukku tuntui painavalta. Jostakin syystä juuret eivät hakeutuneet pohjalle, vaikka siellä oli märkää multaa. Ehkä se oli huonoa multaa. No, nyt Habanero saa totutella pieneen amppeliin ja kookoskuituun, jospa se siihen juurtuisi.

Kun kurkkasin oksien alle, sieltä paljastui, että Habanero on kukkinut jo talvella ja huonoissa kasvuoloissa kehittänyt pieniä raakileita, jotka ovat ehtineet jo kypsyäkin. Kokemuksesta tiedän, että noissakin on makua ihan mukavasti. Kukkia on edelleen, jospa nyt kesäinen lämpö ja luonnonvalo auttaisivat hedelmien koon kasvattamisessa. Kunhan se saa juuriston kuntoon.

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämän Habaneron kulkua on tullut seurattua tarinan alusta asti. Taitaa olla jo 10v. Hienoa nähdä tarinan jatkuvan. Hieno blogi tämä :)

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.