Kypsää pukkaa toukokuun helteillä

sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Tämä kaunotar ei taida johtua lämpöaallosta, sillä Inca Red Drop (C. baccatum) kypsyi sisätiloissa ledispottien alla. Sen raakileiden ilmestymisajasta ei ole merkintää, mutta vajaat puolitoista kuukautta sitten se pääsi pikkuisesta taimiruukustaan vähän isompaan ja silloin siinä oli kukkia. Muistan aikaisemmilta vuosilta, että tuo saattaa kypsyä kuukaudessakin - ja vihreänäkin se on ihan käyttökelpoista. Täysin kypsänä väri on tummemman punainen.

Kuten tavallista, Inca on tasapainoinen, hyvän muotoinen puu, joka seisoo tukematta. Se on nyt 60 cm sekä korkea että leveä. Lehdet alhaalta rungosta ovat tippuneet. Tästä eteenpäin se todennäköisesti vain tuuheutuu latvuksesta. Kukkia ja eri kokoisia raakileita on paljon. Tuon sato on jatkuvaa, syksyyn asti tulee uutta satoa, ellen pahasti tyri hoidon kanssa.

Tämä piti saada kuvatuksi kiireesti juuri tänään, sillä ensimmäiset kypsät tarvittiin äitienpäivälohen mausteeksi.

2 kommenttia:

Eraseri kirjoitti...

Näitä kirjoituksia on kyllä ilo lukea! Onko sinulla hyviä vinkkejä Rocoto Riesenin kasvatukseen? Suunnitteilla olisi siirtää sellainen altakasteluruukkuun

Chilivaari kirjoitti...

Minä kasvattelin takavuosina ulkona. Silloin sen pitää olla iso jo sinne vietäessä.
Tuossa on kooste Riesenin kasvatuksistani. Ne ovat uusin ensin metodilla, joten järkevään malliin niitä pitäisi katsoa alhaalta ylös.
http://chilivaari.blogspot.fi/search/label/Rocoto%20Riesen

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.