Kevään viimeiset rääpäleet

torstai 2. toukokuuta 2013

Chilifoorumilla tuli puheeksi, miten muiden kasvatukset näyttävät olevan niin paljon omia edellä. Ovathan jotkut tietysti aloittaneet aikaisemmin talvella, jopa syksyllä, mutta syytä on siinäkin, että vain parhaat esitellään julkisesti. No, tässä ovat minun  hännänhuippuni, kevään surkeimmat pikkutaimet.


Nuo ovat noin parin kuukauden ikäisiä, keskimmäinen viikon yli. Surkein on baccatum Kellu Uchu. Se oli unohtunut jonnekin ison Canarion oksien alle varjoon. Se ei tunnu kestävän yhtään aurinkoa. Kellu on käytännössä sama kuin Lemon Drop, on vain alkuperäisempi intiaaninimi, keltainen chili. Huomasin sen siementen olevan melkein loppu, joten päätin kasvattaa lisää.

Harissa on tunnettu chilimauste ainakin Tunisiassa. Tämän annuumin siemenet ovat lähtöisin Algeriasta. Nuo laitimmaiset ovat vaivoin 15 cm korkeita, Harissa vähän enemmän, mutta ei sekään pysy pystyssä ilman tukea. Rotevakasvuiset annuumit tai isokokoiset baccatumit saattavat tuossa iässä olla jo reippaasti yli puoli metriä, eivät nämä.

Peperonchini lienee italialainen mieto annuum. Se on peräisin vuonna 2007 saamastani siemenlahjoituksesta ja siemenet olivat ainakin 5 vuotta vanhoja, mutta hyvin itivät vielä.

Surkeita rääpäleitä, mutta kyllä minä noistakin aion vielä satoa saada ensi kesänä.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.