Kyllä itää...

torstai 23. helmikuuta 2012


31 Cajamarcan siementä lautalle 12.2. ja tulos on tämän näköistä 21.2. Siinä on 31 terhakkaa pikku chinenseä. Kaikkia en millään mahdu kasvattelemaan, vaikka Chiliyhdistyksen Pirkanmaan osaston toripäiviä varten nuo laitoin itämään. Nämä eivät kyllä ole vielä kummoisen kokoisia vappuviikolla.

Tämä kuva on 18.2. eli kuudessa päivässä kaikki itivät ja yksi jo ehti sirkkalehdille.

Tarkoitukseni oli nyt tutkia myös kahvinsuodattimen sopivuutta idätysalustaksi. Yksikään noista taimista ei takertunut alustaansa eikä katkonut juuriaan, kun niitä istuttelin multaan 16 kappaletta. Joidenkin juuret olivat keskenään sotkeutuneet, kun niitä oli noin tiheässä, mutta ei siitäkään ollut muuta haittaa kuin että jotkut sivuhaarat juurista katkesivat.

Niin, se merkki. Nyt sattui käteen Aromata, jota myydään saksalaiskaupassa isossa paalissa, 200 kerralla. Huonoja kokemuksia minulla ei ole muistakaan, mutta niiden merkkejä ei ole tullut kirjatuksi. Tämä toimii jopa paremmin kuin kotimainen talouspaperi. Pohjalla tässäkin lautassa on talouspaperi imemässä vettä, kahvisuodatin on vain pintamateriaali.

Lisäys 8.3.
Saattaa olla, että suodatinpaperi on herkempi homehtumaan kuin hyvä kotimainen talouspaperi, joten kuukausia kestävään idätyksen en sitä suosittele. Normaalilajikkeiden pikaidätyksessä se on kätevämpi kuin talouspaperi.

2 kommenttia:

Mika kirjoitti...

Taidan kokeilla ensi kaudella itsekkin suodatinpussien käyttöä, ainakin baccatumien kohdalla. Tuntuvat itsellä kasvattavan juuret aina talouspaperin sisään, jolloin saa olla varovainen kun ottaa niitä pois lautalta.

Sorrii kirjoitti...

Kirjoottelin juuri chilifoorumiin kysymyksiä aiheesta ... Turhaan näköjään:
Täältähän taas tieto löytyi; juuri sitä mitä etsin .. hyvä-hyvä ;)

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.