Rehevää kasvua ja viivästynyttä kukintaa

lauantai 18. helmikuuta 2012

Ruukkusalaattia?  

Ei sentään. Chili on kuubalainen miedohko chinense Aji Cachucha
Viileässä varastohuoneessa se on kasvanut lähinnä leveyttä. Se kukki jo kuukausi sitten, mutta homma jäi kesken jouduttuaan ikkunalta sen keltaisen valon alle, missä Habanerokaan ei tehnyt satoa. Habanero muuten aloitti raakileiden teon, kun siirsin sen sinisemmän valon alle. Jotenkin valon määrä ja väri ei sille riittänyt, mutta värin vaihto auttoi. Nyt poistin 2700K putket kokonaan, vaihdoin ne lamppujen alkuperäiseen 4100K valoon ja Cachucha ainakin alkoi taas kukkia uudestaan.

Pienihän tämä vieläkin on, vaikka ikää on yli kolme kuukautta. Korkeutta on vain 20 cm, mutta leveyttä 40 cm. Minun piti vähän taivutella lehtiä sivuun, että sain komean rungon ja kukat näkymään. Cachuchan kukat ovat tosi pieniä, muutaman millin leveitä, isoimmatkin alle sentin. Tiheä kasvutapa saattaa johtua viileästä talvesta lampun alla. 

Musta taustalla vasemmalla on kissa, joka kuolaa chilipöydälläni ikkunasta pikkulintujen perään, kun ne käyvät lintulaudalla.

4 kommenttia:

Kid Henry kirjoitti...

No on. Siis rehevää kasvua! Jestas!

Lillen kirjoitti...

Ensimmäisen kuvan perusteella ei meinannut chiliksi tunnistaa, olisi hyvinkin voinut olla salaattia...

Anonyymi kirjoitti...

Mahtava blogi ei voi muuta kuin kehua! Itse aloin tänä vuonna kasvattamaan ensimmäisiä chilejäni (Aji Cristal, Ubatuba Cambuci) ja blogistasi on tullut minulle kuin aapinen chilien kasvatukseen. Sen verran haluan vain huomauttaa että oikean puoleisen palkin kohdan "12 etappia chiliin" numerot 8-11 eivät toimi. Tulen seuraamaan etenkin tämän vuoden päivityksiäsi ahkeraan. Kiitokset vielä sinulle blogistasi, tätä on todella ilo seurata!

Chilivaari kirjoitti...

Totta puhut. Kesken se jäi.
Itse asiassa ne eivät ole linkkejä, vaan itse kukin voi otsikoiden mukaan kuvitella tai blogista etsiä sopivaa sisältöä.

Syynä siis oli paljous. En pystynyt määrittelemään yhtä sivua edustamaan aihetta, enkä ole yhteenvetojakaan noista kirjoittanut. Aihealueista vastaavuudet löytyvät, mutta kun siellä on esimerkiksi "Kypsää satoa" 98 sivua, minkä niistä valitsisin.

Ajatukseni tuota tehdessäni kulki myös siihen suuntaan, että kun kasvattaja on päässyt kohtaan 8, hän selviää lopuista oman kokemuksensa turvin. Kerroin vain, mitä on odotettavissa.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.