Tätä täytyy saada lisää

maanantai 27. helmikuuta 2012


Haarukkapala, joka jäi makumuistiin. Hyvää, todella hyvää. Muutaman tunnin päästäkin sitä haluaa lisää.


Alma paprika uunista tulleena. Sisällä vain hapankaalia ja Cheddar-juustoa unkarilaiseen tapaan. Eipä tuosta muunlaisia makuyhdistelmiä osaa kaivata. Tätä täytyy nyt laittaa itämään reilusti lisää, sillä Alma on ilmeisen pienikokoinen, vaikkakin nopea ja satoisa. Tänään on kulunut kolme kuukautta sen taimelle tulosta ja ensimmäinen sato jo nautittiin.

Maistelin kypsän punaisen ensin. Maku oli hieno tai pikemminkin rehevä, koukuttava. Poltettakin oli sen verran, että se voisi chileihin tottumatonta jo puhalluttaa. Kun en ole tappotulisen ystävä, tämä riittää minulle. Seuraavaksi nautin kypsymässä olevan, eli suositusten mukaisen version. En huomannut erityistä eroa. Viimeiseksi meni tuo vähän keskenkasvuinen vaalea. Se ei vielä ollut samaa sarjaa. Kyllä niiden pitää kasvaa täysikasvuiseksi ja sittenkin odotella muutama viikko ennen nauttimista.

Alma avattuna.
Paprikan hedelmäliha on paksua. Siemenet irtoavat helposti kun veistää kannan irti. Tuohon mahtuu juuri peukalo sisään, ei se sen isompi ole. Siksi niitä pitääkin olla monta. Toisaalta se on helppo täyttää ja mukava käsitellä, kun on noin tukeva. Tästä jäi hyvä maku suuhun - pitkäksi aikaa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä ja tekisi nyt mieli kokeilla itsekin kasvattaa tuota paprikaa, mutta mistä olet Alman siemenet hankkinut ?


t.Jewe

Chilivaari kirjoitti...

Unkaristahan ne tulivat:
http://ihr-ungarnspezialist.de/index.php/cat/c46_Paprika.html/

Anonyymi kirjoitti...

Näyttääpä herkkullisilta. Alma saattaa hyvinkin päätyä ensi kauden kasvatuslistalle.

-Cubi

Chilivaari kirjoitti...

Niitä on sitten erilaisia samalla nimellä, myös täysin tulettomia. Csipös on tämän "tulisemman" merkki Unkarissa.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.