Sweet Wrinkled Old Man

sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

En minä sentään noin ryppyinen ole - vielä, eikä tapanani ole makeilla, mutta tämän chilin valitsin kait ikäni vuoksi avatar-kuvakseni Chilifoorumille jo 2008, enkä ole sitä sen jälkeen vaihtanut.

Sweet Wrinkled Old Man (C. annuum) on mieto, pienikasvuinen chili, joka on ryppyinen heti pienestä lähtien. Siitä se on saanut nimensä. Päätin kasvattaa sitä uudestaan, jos vaikka saisin paremman avatar-kuvan, mutta vielä ei ole osunut sopivaa rypästä kohdalle. Pienikokoisessa kuvassa kaikki pitäisi olla niin pelkistettyä ja tiivistä.

Alkuperältään tämän pitäisi olla Meksikosta, mutta samaa chiliä myydään myös japanilaisella nimellä Shishito. Se lienee siellä suosittu lajike ja sitä nautitaan kuten Padronia Espanjassa: oliiviöljyssä paistaen ja vähän merisuolaa päälle.


Sweet Wrinkled Old Man on kasvanut kolmen litran ruukussa 40 cm korkeaksi ja leveyttä on 60 cm. Chilejä on monen kokoisia, mutta noin 7 cm lienee ison tyypillinen mitta. Tätä kestää mutustella paljaaltaankin, mutta ei se erityistä herkkua ole. Sen sijaan avomaan kurkkujen kanssa "hölskytyskurkuissa" sitä voi silputa runsaastikin joukkoon ja hyvää tulee niin leivälle kuin lautaselle. Kurkkuihin taidan palata vähän myöhemmin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.