Siam Hot on Omnicolor

torstai 12. syyskuuta 2013


Lisää nimiviidakon harvennusta. Kuva on kuistin kaiteelta ovea vasten. Parvekelaatikossa ovat rinnakkain Omnicolor ja Siam Hot, kaksi baccatumia, joita väitin samaksi jo toukokuussa. Käsitykseni on vahvistunut. Näissä ei todellakaan ole mitään eroa. Lopetan harhaan johtavan Siam-nimen käytön tähän.

Tämä on varsin mukava, maukas ja näyttävä chili. Keväästä asti siinä on ollut maustetta ruokapöytään, yleensä hellan tai uunin kautta ja sato jatkuu pakkasiin asti. Omnicolor on monikäyttöinen chili ja syötävissä jo vaalean keltaisenakin. Itäpäädyssä se ei päässyt täyteen väriloistoonsa. Siniset värit puuttuvat, kun aurinko ei osu tuohon kuin varhain aamulla, mutta hyvin se tuossakin viihtyi.

Omnicolorillakin on pieni hajuongelma. Suljetuissa tiloissa saattaa nenään tuoksahtaa kissan pissa, vaikka katti olisi taatusti sisäsiisti. Versot tai lehdet sitä erittävät, ei siihen kukkia tarvita.

1 kommenttia:

Petra K kirjoitti...

Kaunis tuo on. Lähtee ensi vuonnakin kasvuun koristamaan terdeä. Terden nykyisen asukin kanssa viihtyu lobelia ja hieman myöhään istutetut härkäpavut ovat myös kietoutuneet sekaan. ;)

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.