Tämä unohtui kuvata ajoissa

sunnuntai 8. kesäkuuta 2014


Tomaatti Boney MM (viimeisen viipaleen pelastin kuvaan) oli tosiaan nopea. Seemnemaailma kehui sitä sanoilla "Huippunopeasti kasvava (80-85 vrk. itämisestä hedelmiin)". Tuo piti melkein paikkansa, vaikka tämä kasvoi minulla parvekkeella myös kylmän kauden ajan ja se taatusti viivytti kasvua. Keltaiset ovat talvehtinutta Tumbling Tom Yellow amppelitomaattia, jossa on toki ollut jonkin verran kypsää jo kuukausia. Boney sai ensimmäisensä kypsäksi muutama päivä sitten 3 kuukautta kylvöstä, 6 viikkoa kukinnasta. Kahdeksan viikkoa eli kaksi kuukautta on muilla isoilla tomaateilla jo nopea kukasta kypsään aika.

Varsin satoisa tapaus tämä F1-tomaatti on parvekkeella. Oikeassa laidassa Rocoto Montufar kohta kypsyttelee myös ensimmäisiään. Tomaatin kylvin maaliskuun alussa, raakile ilmestyi 30.4. viikon kukinnan jälkeen viileällä kaudella. Lämpimämmässä myyjän lupaus olisi varmaankin täyttynyt.

Ulkona seinustalla Boney kasvaa matalana pensaana, jonka oksat kuitenkin vaativat tukea, muuten ne taittuvat raskaan lastinsa alla. Yksi vahinko ehti jo tapahtua.

Makuahan näistä omista tomaateista haetaan. Miten siis Boney MM pärjää?  Kyllähän se kaupan tomaatit hakkaa. Malto on pehmeää, mutta hieman vetistä, mietoa tai mautonta. Se ei sijoitu mitenkään kärkeen itse kasvattamieni joukossa, mutta aikaisuus on sellainen etu, että sitä kannattaa kasvattaa. Muista ei vielä moneen viikkoon saa satoa, mutta Boney kypsyy ulkonakin.

Lisäys muutaman päivän päästä:
Muutanpa makuarviotani paremmaksi, kun olen maistanut ulkona kypsynyttä. Siinä oli enemmän happoisuutta ja makua, ihan hyvä ja pehmeä tomaatti. Aurinko ja oikea maaperä tekevät enemmän makua kuin ruukussa lasin takana parvekkeella.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.