Värien taisto 2

keskiviikko 25. kesäkuuta 2014


Viikkoa vaille kaksi kuukautta on nyt takana tätä ledivalojen toista testiä ja kukkia on jo bongattu. On kasveihin kyllä tullut kokoakin kuukaudessa, kasvavat taas ulos lokeroistaan. Minulla on liian pieni testipenkki. Nyt värilliset ledit ovat kasvattaneet Cajamarcat (C. chinense) 20 cm korkeaksi, valkoisen ledin ja energiansäästölampun alla rungolla on mittaa 30 cm. Ledeillä lehdet vetävät ryppyyn, punaisella eniten. Kamera ei jostakin syystä toista punaista terävänä.

Valkoisen ledin valossa sentään saa terävää kuvaa, kun ensimmäiset kukat aukeavat. Sinisessä on aika isoja nuppuja, punaisessa pienempiä ja ESL:n alla aivan pikkuisia. Se on nyt jostakin syystä tässä asiassa muita jäljessä, vaikka kasvi on tukevin ja lehdet isoimmat koko porukasta. Edellisiin testeihin verrattuna suurin ero on sinisen hitaampi ja punaisen nopeampi kasvu. Se on nyt saanut hajavaloa muualta huoneesta. Testit pitäisi näköjään tehdä aina monilla kasveilla ja lajikkeilla, mutta kenelläpä sellaiset tilat olisi. Se nyt on edelleen selvää, että valkoisella valolla kasvaa paremmin kuin värillisellä. Katsotaan nyt vielä, saadaanko näillä satoa, vai onko tila liian pieni.

Lisäänpä tähän samaan juttuun, niin pysyvät tiedot tallessa:
Kolme päivää myöhemmin aukesi punaisessa pieni kukka, puolet tuota pienempi. Seuraavana päivänä sinisessäkin oli kukka, pienehkö sekin. Samaan aikaan valkoisessa on jo 7 isoa kukkaa, ESL:ssä ei edes kunnolla nuppuja. Odotellaan raakileita.

1 kommenttia:

PP kirjoitti...

Erinomaisen pätevää ja hyvin tehtyä testausta edelleen. Nostan virtuaalihattua. Värillisten valojen puutteellisuus ja valkoisen luonnollinen toimivuus vahvistuu edelleen.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.