Helteellä chilit kypsyvät

sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Nyt alkaa punertaa joka puolella. Lämmössä chilit kypsyvät vauhdilla. Komein on Aji Amarillo, mutta siitä joskus myöhemmin. Uusi tuttavuus Trepadeira do Werner (C. baccatum) näyttää hauskalta ja maistuu hyvältä.


"Werneri" on pysynyt suhteellisen matalana, 60 cm on baccatumille vähän. Nyt sen puolitoista kuukautta sitten kasvunsa aloittaneet raakileet alkavat kypsyä oranssin kautta punaiseksi.


Tämä on hauskan näköinen chili. Tasaisessa latvassa on tiheässä melkein valkoisia pampuloita. Ne erottuvat muista chileistä selvästi, ovat koristeellisia. Kuva on kolmen viikon takaa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minulla tämä lajike on jäänyt vielä kukkanen/raakile asteelle, mutta onhan täällä 200km pohjoisempana ollut vähän viileämmät kelitkin. Mutta satoa tulee vaikkakin vähän myöhemmässä. Mikä parasta, 7stä lajikkeesta 6 tekee satoa. Jigsaw on ainoa joka kasvattaa vieläkin vain lehtiä.

Chiliharri kirjoitti...

Mulla kans baccatumit Monturfar ja Hot Lemon näyttävät viihtyvän täällä Vantaalla. Mitenkäs tuon sinun chiliaidan tilanne on nyt helteellä, vieläkö työntää keltaista pigmenttiä lehtiin?

Chilivaari kirjoitti...

Lehdethän putosivat melkein kaikki, mutta chilit kypsyivät silti.
Nyt on uutta lehteä tulossa vähitellen, kunhan muistaisi kastella.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.