Sugar Rush, punainen ja makea

perjantai 11. heinäkuuta 2014

Sugar Rush (C. baccatum)

Helmikuun alkupuolella laitoin baccatumit itämään ja nyt ne ovat siis viiden kuukauden ikäisiä. Vain Sugar Rush on toistaiseksi kypsä. Sillä meni kolme kuukautta kasvamiseen ennen kukintaa ja kaksi kuukautta hedelmien kasvuun ja kypsymiseen. Varsin tavanomaiset luvut minun kasvatuksissani.

Sugarista on tullut esiin monen näköisiä ja värisiä variaatioita Chilifoorumin keskusteluissa. Siitä voisi päätellä, että risteytys on melko tuore ja muutosta tapahtuu. Ostin siemenet Fataliilta joskus vuodenvaihteessa ja nämä lienevät viimeisintä kehitysvaihetta. Muoto on tuollainen lähes kaikissa ja väri kehittyy vaalean vihreästä rusehtavan kautta punaiseksi.

Hyviä ovat, todellakin makeita ja rapeita, melko paksulihaisia. Poltetta oli ensimmäisessä varsin vähän, ihan paljaaltaan syötävä chili tämä on. Ensimmäisenä käyttökohteena tulee mieleen salaatit ja varsinkin mansikan kanssa yhdessä.

Kokokuvaa en tuosta onnistunut ottamaan. Tässä on vain alaosa. Sitä jatkuu ainakin puolitoista metriä korkealle tiheänä pöheikkönä, jossa on paljon vaaleanvihreitä raakileita. Alhaalta ovat vanhat lehdet putoilleet ja uusia on kasvamassa. Oikealla kuvaan pilkistää Werneri ja vasemmalla uruguaylainen bacca. Ahdasta on parvekkeen lasien edessä.

Nuo chilit ovat keskimäärin 6 cm pitkiä ja aika tukevia. Ne sopivat täytettäväksi ja grilliin tai uuniin. Myös pekoniin käärittynä niitä tiedän grillatun. Ruokakokeilut odottavat, kunhan lisää kypsyy.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.