Kesäkuun kylmien satoa

keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Siitä on aikaisemmin kokemusta, että chinenset tekevät minikokoisia marjoja, jos niiden raakileiden alkutaipaleelle osuu kylmä jakso, mutta tänä vuonna kesäkuun koleus on tehnyt sitä myös muille, yleensä hyvin kasvaville lajeille.

Pimiento de Padron (C. annuum)

Noiden puolukankokoisten Padronien aloitus on tiedossani. Se tapahtui kesäkuun alkupuolella. Aivan alussa oli muutama lämmin päivä, mutta tuosta alkoivat kylmät yöt, enkä pitänyt parvekkeella lämmitintä. Ylempänä on sitten normaalikokoisia. En tullut merkinneeksi muistiin, milloin niiden kasvu alkoi, mutta voisi se olla vasta lämpimämmälläkin jaksolla, sillä aluksi nuo kasvavat ripeästi.

Starfish (C. baccatum)

Jopa baccatum Starfish reagoi kylmään jaksoon näin. Pienempi on vain puolukan kokoinen, eikä toinenkaan iso ole. Tästä kasvoi jo toukokuussa muutama raakile isoksi ja kypsyi sitten kesäkuussa, mutta kesäkuulla alkuun lähteneet jäivät minikokoisiksi. Pieniä ja nopeasti kypsyviä on valitettavan paljon, mutta nyt on kasvu taas normalisoitunut ja saahan noistakin maistiaisia.

1 kommenttia:

Timo kirjoitti...

Hei,

Minulla kävi niin että rakentamaani kasvihuoneeseen päässyt Rocato kukki vasta juhannuksen tienoilla. Nyt se on täynnään oikean kokoisia pötkäleitä. Taidan sittenkin saada satoa myös chinenseistä :)

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.