Kurpitsalle taitaa tulla mitta täyteen

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Kolmisen viikkoa on siitä, kun pensselillä pölytin parvekkeella kasvavan jättikurpitsan ja se alkoi pullistua. Se on edelleen samassa 8 cm taimiruukussa,. Mitäpä sitä vaihtelemaan, eikä se helposti kävisikään narujen varassa pystyssä pysyvälle. Mielestäni nerokkaan tukisysteemin, kurpitsakelkan jouduin vaihtamaan isompaan, sillä tuo on todella kasvanut. Itse kasvin kasvu näyttää pysähtyneen. Kukkia ei enää kehity, eikä uusia versojakaan ole alkanut kasvaa.

Ulkona tämän rinnakkaistaimi rehottaa jo monimetrisenä ja täynnä sivuversoja. Se alkoi kukkia vasta viikko sitten, eli parvekkeen lämmössä sai parin viikon etumatkan. Se on kohta kurottu umpeen, sillä ulkona on useita raakileita kasvamassa.

Kaksinkertainen kansion kansipahvi taipuu kurpitsan painosta, vaikka ei se oikeasti ole kuin 15 cm leveä ja pituutta on vähemmän. Painoa en pysty arvioimaan. Kun versojen kasvu on loppunut, myös kurpitsan väri alkaa vaihtua kypsään väriin. Mikäpä siinä. Ilmeisesti pikku ruukku ei pysty kasvattamaan tämän enempää. Olen viime päivinä lisännyt Puutarhan Kesään vähän typpirakeita Nutriforten lannoitekombosta. Yritän siis saada sen uudestaan innostumaan kasvuun, mutta ei näytä toimivan. Rajat on varmaan jo saavutettu.

Hauska tätä oli seurata ja saattaa tuosta saada varhaiset maistiaiset "jättikurpitsasta", joka kypsyi pienenä.

1 kommenttia:

Tarina kirjoitti...

Olipa kurpitsa mallia jätti tahi pikku niin herkullista ravintoa kypsyy.
Antoisia päiviä!

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.