Halla kävi jo kylässä

keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Tuo on nuorin ja vielä vähän raaka, noin kymmenkiloinen mötkäle, joka kasvoi kymmenen metrin päässä jättikurpitsan keväisestä istutuspaikasta. Talon seinustalla lämpömittarin miniminäyttö oli viime yöltä 0,0. Tuolla alapihalla on ilmeisesti ollut kylmempi. Betonimuuria kiipeilevä avomaankurkku ei ollut paleltunut ja keräsin siitä vielä komean kurkun syötäväksi. Chilit eivät myöskään vaurioituneet vielä tässä viileydessä, mutta basilika oli mustunut.

Niin, paksukuorinen kurpitsa ei tietenkään ole vioittunut. Se kestää useita pakkasasteita. Leikkelin nuo nyt irti varsistaan, mutta saavat kypsyä ulkona.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Tämä kysymys menee ohi tämän aiheen, mutta kysyn kuitenkin tässä. Säilöin ohjettasi mukaillen chilejä etikkaan ja jäin vain miettimään, että pilaantuvatko chilit jotka eivät ole kokonaan upoksissa? Jossakin vanhassa kurkku ohjeessa sanottiin, että näin käy jos tavaraa jää pinnalle. Kokonaiset chilit vaan kelluvat vähän turhan paljon ainakin heti purkituksen jälkeen.

Chilivaari kirjoitti...

Enpä ole huomannut, mutta meillä eivät nämä säilykkeet kovin kauaa säily, tulevat syödyksi.
Laitan nuo kyllä täysiin purkkeihin kuumana, melkein kiehuvaa nestettä piripintaan ja tiiviin kannen päälle, jolloin tuonne ei pitäisi jäädä ilmaan. Alipaine painaa kannen lommolle, kun seos jäähtyy. Säilyketehtaiden purkeissakin on niin hyvät tiivisteet, että ne voi käyttää uudestaan. Jos jonkun purkin kansi ei painu kuopalle, se pitää käyttää ensimmäisenä.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.