Aurinko tehoaa, raakileita alkaa kehittyä

perjantai 15. huhtikuuta 2016

Olohuoneen ikkuna aukeaa etelään ja aurinkoiset päivät alkavat kantaa satoa. Chinenset kasvavat kokoa niin, että eivät kohta mahdu lasihyllylle. Siinä on tilaa 40 cm ruukun yläpuolella ja sitten alkavat latvat palaa loisteputkissa.

Habanero tässä vasemmalla lähestyy muualle siirtoikää.  Ojos de Pescado saa vielä kasvaa vähän. Alas mahtuvat 50 cm korkeat, sitten latvat törmäävät hyllyyn, mutta eivät sentään pala siitä, taipuvat vain.

Habaneron oksien hangoissa ovat raakileet alkaneet vähitellen pysyä, satoakin on luvassa.  Tilaongelma vain vaivaa. Lasihylly on purettava, kun nuo kasvavat korkeammiksi ja ikkunalaudalle eivät kaikki mahdu. Chinensejä en kuitenkaan vielä parvekkeelle vie. Edellisten keväiden kylmistä kausista on niin paljon ikäviä kokemuksia. Kukinta-aikaan sattuneet viileät jaksot ovat tuottaneet puolukan kokoisia habaneroja. Nyt haluaisin saada vähän kookkaampia. Ilmeisesti sisällä lämpimässä vaikka heikommassakin valossa on parempi ratkaisu kuin parvekkeella kylmässä.

Pubet, baccat ja annuumit ovat siellä jo toista viikkoa selviytyneet, kylmät yöt lämpöpuhaltimen avustuksella ja kasvu on selvästi hidastunut, mutta ei sentään täysin pysähtynyt.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.