Parvekkeella palellaan, kasvu hidasta

lauantai 16. huhtikuuta 2016

Puolitoista viikkoa sitten vein annuumit ja baccatumit pikkutaimina parvekkeelle. Maksimilämpötila on jonain aurinkoisena päivinä ollut 34°, minimi näyttää olleen 6,5°.  Nollasin äsken mittarin tuolta ajalta. Pilvisiä, kylmiä päiviä mahtuu tuohon ajanjaksoon monta ja lämpöpuhallin on ajastimella vain yöaikaan päällä, suojelemassa pakkaselta. Eipä tullut mitatuksi taimia sinne vietäessä, mutta silmin arvioiden paljoakaan kasvua ei ole tapahtunut.


Alma Paprika (C. annuum)  on tuossa noin puolitoista kuukautta vanha. Näiden "syntymäpäivä" on vaikeasti määriteltävissä. Ne tulivat sirkkalehdille massakylvöstä idätyslautalla jo 22.2., mutta istutin ne vasta viikkoa myöhemmin. Olen pitänyt taimien elinkaaren alkuna sitä, kun sirkkalehdet nousevat mullasta ja aukeavat, silloin taimella on jo elinmahdollisuudet olemassa. Sitä ennen vaanii kaikenlaisia vaaroja. Nyt kuitenkin pidin niitä viikon vesikuurilla lautalla ja multaan ne pääsivät vasta 29.2., minkä jälkeen alkoi kasvu. Nyt isoin taimi on 15 cm korkea ja pienin, muiden varjoon jäänyt rasian päässä vain puolet siitä. Nuo käyvät kamppailua elintilasta.


Kaikissa, myös hännänhuipussa on nuppuja latvassa. Niitähän oli jo kylmään vietäessä, mutta nyt ne ovat kasvaneet vähän ja aukeavat lähipäivinä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.