Liika lannoite tappaa chilin

lauantai 30. huhtikuuta 2016

Aamulla alkoi kuulua outoa ääntä olohuoneessa. Syksyn lehtien kahisevaa putoilua.


Kun aloin tutkia asiaa tarkemmin, ikkunalauta oli täynnä pudonneita lehtiä, vihreitä ja terveen näköisiä.

Fidalgo Roxa (C. chinense) siinä yläpuolella oli ne pudotellut. Toissa päivänä se vielä oli tuuhea ja terve, nyt loputkin lehdet ovat putoamassa.

Pari päivää sitten ajattelin (ei tässä iässä pitäisi ajatella, tehdä vain ohjeiden tai vanhojen käytäntöjen mukaisesti), että saisin kukinnan onnistumaan paremmin, kun lannoittaisin sitä vähemmällä typellä. Kasteluvedessä oli jo Puutarhan Kesää, joten otin purkista Nutriforten Tomaatti-Mansikka lannoitetta ilman typpiosaa, mutta sitä ropsahti hiukan liikaa mullan pinnalle pieneen ruukkuun. Ei varmaan millilitraakaan, mutta liikaa kuitenkin. Tulos on tässä, eikä se tähän jää, putoilu jatkuu.

Tässä on kuva, kun jotain on vielä jäljellä. Pari raakiletta sinne ehti kehittyä ja paljon kukkia. Nyt tuhosin kaikki yhdellä huolimattomalla mittalusikan ravistelulla. Ensiapuna yritin tänään huuhdella multaa vedellä, mutta se saattoi vain pahentaa asiaa, jos lannoite oli vielä pintamullassa.

Varsinainen syy on tietysti viivästynyt ruukun vaihto isompaan. Pienessä multatilkassa ei ole puskuria liialliseen kasteluun tai lannoitukseen. Kaikki virheet kostautuvat heti.

1 kommenttia:

mustakissa kirjoitti...

Oi voi. Mutta samaa virhettä tuskin toistaa tässä tapauksessa....

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.