Taimet parvekkeelle palelemaan

tiistai 5. huhtikuuta 2016


Tässä iässä saa jo tehdä hölmöyksiä, vaikka tietää niiden olevan sellaisia. Joskus chiliharrastukseni alkuvaiheessa yritin pitää muutaman taimen parvekkeella huhtikuun ajan. Eihän siinä hyvin käynyt, hengissä pysyivät, mutta eivät kasvaneet. Silloin minulla ei ollut lämpöpuhallinta, mutta ei sattunut pahoja yöpakkasiakaan. Tuossa on Aji Fantasy Sparkly White (C. baccatum) ensimmäisen parvekeyön jälkeen hieman vilustuneen oloisena. Kylmä vetää chilien lehdet roikkumaan, vaikka multa olisi kosteaa.

Tässä on suurin osa parvekkeelle siirtämistäni taimista. Edessä ja vasemmalla ovat baccatumit, oikealla annuumit kahdessa rivissä, niiden takana Aji Cristal ja tomaatit. Toisella pöydällä on vielä muutama tomaatti ja pubescens.

Vain tämä yksi baccatum, Aji Fantasy otti nokkiinsa kylmästä yöstä, muut eivät reagoineet mitenkään. Laitoin lämpöpuhaltimen sinne avuksi ja minimilämpötila oli +8°. Nyt vain näyttää olevan pilvisiä päiviä edessä, joten joudun ehkä laittamaan lämmitystä päivälläkin. Chinensejä en tuonne vie, ne jo kukkivat ja kylmä saa ne tekemään puolukan kokoisia marjoja. Muutama chinense mahtuu olohuoneen ikkunalle kunhan siirtelen talvehtivia sieltä pois.

Alma Paprikassa on noissa pikkutaimissa puolentoista kuukauden ikäisinä kaikissa nuppuja latvoissa. Se puuha saakin hidastua.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.