Bulgarian Teardrop taitaa olla PI 439370

maanantai 24. huhtikuuta 2017

Bulgarialaisia chilejä ei paljon ole. Yksi annuumi tunnetaan ja baccatum, jota kasvattelin väärällä nimellä 2008. Oikea numero selvisi syksyllä ja se oli PI 439370.


Bulgarian Teardrop (C. baccatum) on jo aika roikale, melkein metrin korkea. Lumisade ei tässä kuvassa erotu, mutta sitä oli ja järvi on edelleen jäässä. Huhtikuu ei ole kevättä yhtään edistänyt. Tämäkin chili lähti parvekkeelta kuvauksen jälkeen vielä kasvamaan olohuoneen ikkunalle. Muutama liikaa mittaa kasvanut tomaatti on ollut tuolla kylmissä öissä ja toisinaan  kuumissa päivissä viikon verran ja se on tehnyt niille hyvää. Väri on tummentunut, runko paksuuntunut ja pituuskasvu lähes pysähtynyt. Lämpöpuhallin on pitänyt pakkasen loitolla, öisin on ollut 3-5 plusastetta.


Bulgarialaisen raakileet ovat vaalean vihreitä, kuten PI 439370:n kuuluukin olla. Ne paljastivat minulle 2008 oikean numeron. Muistaakseni nuo olivat täynnä siemeniä ja syötävää oli kovin vähän.


Laitetaan tähän vielä tuon baccatumin kukkakuva, kun se viimeksi ei oikein näkynyt. Kalanruotokuvio on vihertävän rusehtava vähän valosta ja katsomiskulmasta riippuen.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.