Jatkoa baccan ja chinensen eroihin

perjantai 7. huhtikuuta 2017

Jatkanpa sujuvasti edellisen postauksen aiheesta, chililajien eroavaisuuksista kukinnan alkaessa. Baccatum on tässä vaiheessa huomattavasti korkeampi ja lehdet ovat harvassa, usein isoja, jos ravinteita on ollut riittävästi.


Bulgarian teardrop (C. baccatum) aloitti kukinnan. Baccatumin kukka on pilkullinen, tässä ne ovat vihertäviä, mutta myös keltaisia ja ruskeita pilkkuja esiintyy. Tyypillistä baccatumille on, että kukkia (ja tässä nuppuja) on vain yksi oksanhaaraa kohti, joskus harvinaisesti kaksi. Taustalla Pyhäjärvi on vielä jäässä ja ikkunalaudalla oikealla on isoin tomaatintaimeni, Boney-MM ja siinäkin on jo nuppuja.

Chinensessä nuppuja, kukkia ja myöhemmin usein chilejäkin lähtee useita samasta pisteestä ja nuput suuntautuvat kaaressa alas. Se on täysin erilainen kuin baccatum tuossa ylhäällä. Tässä näkyy kukka aika huonosti, mutta se on pienehkö, yksivärinen, vaalea, hieman vihertävä ja enimmäkseen vähän supussa. Nämä lajit nyt erotti jo pikkutaimina lahtien muodosta, mutta tässä vaiheessa erot vain suurenevat.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.