Sademetsästä punaväriä Vappuun

lauantai 29. huhtikuuta 2017

Rain Forest (C. baccatum) viimekesäisessä 6 litran ruukussaan. Se talvehti matalaksi leikattuna valoisassa ja viileässä, vähän alle 20°. Viime kesänä tuo oli puolitoistametrinen hontelo ja harvalehtinen. Leikkauksen jälkeen se on alkanut kasvaa enemmän leveyttä ja lehdet ovat pienentyneet ja tihentyneet. Sehän taas lisää satomahdollisuuksia, kun sopivia oksanhankoja on enemmän.

Multa ruukussa oli laskenut kesän ja talven aikana melko paljon ja nostin chilin sieltä ulos mullanvaihtoa varten. Vähän taivuttelin ruukun reunoja ensin, että juuret irtosivat seinistä ja sitten vain nostin rungosta. Juuret näyttävät olevan hyvässä kasvussa. "Multa" näkyi olevan pääasiassa kookoskuitua, multaa ehkä kolmannes joukossa. Kaavin sitä pinnalta pois kerroksen ja pohjalta noin kolmanneksen. Uutta kuitua lisäsin ruukun pohjalle ja säästyneet juuret sen päälle. Sivuja tiivistin myös. Eiköhän se tuosta saa uutta kasvuvoimaa, kunhan muistaa lannoittaa.

Talvehtija ehti kypsäksi huhtikuun puolella ja mikäs sen sopivampaa kuin nauttia  punaisesta chilistä vappulounaalla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moro. Suosit ilmeisesti 6 litran ruukkuja? Tässä pohdin minkä kokoisilla ruukuilla korvaan taimiruukut. Isompi parempi? Blogiasi on mukava lueskella!

Chilivaari kirjoitti...

Enpä minä sitä erityisesti suosittele, mutta meidän parvekkeelle eivät oikein isommat mahdu, tai sitten kasveja olisi kovin vähän. Tosiasia on kuitenkin, että isommasta saa enemmän satoa. Meillä on yksi 30 cm leveä pyöreä altakastelu ja siitä kyllä saa kesän parhaat sadot olipa chililajike melkein mikä tahansa.

Toisaalta, litran tai kolmen ruukuistakin saa vähintäänkin maistiaisia ja uusia lajikkeita kokeillessa se usein riittää.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.