Piilokuva keväisestä luonnosta

lauantai 31. toukokuuta 2014


Tuommoistahan meidän keväämme ja alkukesämme on, vihreyttä kaikkialla. Keskelle kuvaa kätkeytyy koristeheinien ja katajapuskan väliin suurin talvehtinut chilini, baccatum Aji Indian (PI 370004). Sain sen vihdoin istutetuksi "kukkapenkkiin" terassimme reunuskasviksi. Tästä oikealle on chiliaitaa ja taustalla vasemmalla näkyy pähkinäpensaan alaosa.

Indianissa oli kehittynyt jo puolitoistametrisiä versoja sisäkasvatuksessa, mutta tässä se kohoaa väliaikaisten tukien avulla vain 120 cm korkealle. Pitkiä oksia on useita, joten niistä saisi sopivasti ohjaillen aika leveän kasvuston heti alkukesästä. Vuohenputket pitää kitkeä juurelta ja laittaa maan peitteeksi ruohosilpun keralla. Tuota en aio enää harsoilla peitellä, sillä se on majaillut itäpäädyssä jo muutaman viikon ja saanut kohtuullisesti aurinkoa. Palaa, jos palaa.

Sisäkasvatus meni hyvin. Syyskuussa kynin sen lehdettömäksi ansarijauhiaisten poistamiseksi ja myrkyttelin kahdesti. Kohta se alkoi versoa ja valkoisten ledilamppujen ja ikkunavalon yhdistelmällä Indian kasvatti pienessäkin ruukussa talvella mainion sadon. Näistähän minä pidän vihreinä melkein enemmän kuin ihan kypsinä punaisina, vaikka monikäyttöisiä mausteita ne ovat silloinkin. Kesän chilit näyttävät turvatulta. Niin, jauhiaisia ei ole vieläkään näkynyt.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.