Kylmät yöt jatkuvat

torstai 15. toukokuuta 2014

Pari maisemakuvaa Tampereen Risuharjulta:


Omnicolor (C. baccatum) aamulla klo 9.30 roikutti vielä lehtiään kylmän yön jäljiltä. Lentoasemalla oli -2°, meidän mittarissa +1. Chili oli toista päivää ulkona ja kylmä yö sattui heti kohdalle. Viikon verran ulkona oleskelleet valotestin baccatumit eivät juuri lehtiään lotkauttaneet. Ne olivat jo tottuneet.


Omnicolorin toipuminen kesti yli puolen päivän. Meidän kuisti on itäpäädyssä, varjoinen ja kylmä, pohjoistuulten temmellyskenttä, mutta virkistyi se sielläkin. Saapa nähdä, miten kukkien kävi, syntyykö uusia raakileita hetkeen aikaan. Kylmä voi vaikuttaa myös siementen itävyyteen, joten pitänee odotella lämpimämpiä, ennen kuin ottaa siemeniä talteen. Minulla on kyllä ollut tapana testata kerätyistä siemenistä heti muutama idätyslautalla, niin ei pääse epäkelpoja varastoon asti.

Pahasti olivat sääennusteet viime viikolla pielessä, kun lämmintä piti jatkua öisinkin aina loppukuuhun asti. Minulla on kymmenkunta chiliä ulkoruokinnassa ja aion ne siellä pitääkin ellei lunta ole luvassa. Lähipäivinä ryhdyn chiliaidan istutuksiin.
Omnicolorilla ulkoilu jatkuu.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.