Chiliaita taas kasvamaan

sunnuntai 18. toukokuuta 2014


Laitoinpa taas chiliaidan kasvamaan, vähän myöhemmin  kuin viime vuonna ja vähän pienemmillä taimilla. Nämä ovat "Värien taiston" baccatumit, kolme Kellu Uchua eli Lemon Droppia. Korkeutta noilla on nyt 80 cm, mutta muutamia on leikattu sisäkasvatuksessa reippaasti, melkein puolet pois.

Suurimmat raakileet on akvaariovalon alla kasvaneessa, mutta ESL:n alla taimivaiheen viettäneestä on jo kerätty kypsää satoa. Aitakuvan oikeassa laidassa on punaisen ledin alla kasvanut, joka sekin alkoi kasvaa reippaasti, kun sai täysiväristä valoa. Taimivalo ei siis aiheuta pysyvää vauriota.

Aidan isompiin väleihin tulee vielä pari saman testin Rocatoa, mutta en istuttanut niitä vielä tänään, sillä auringolta suojaavaa harsoa on rajallinen määrä, eikä se riitä ryhmyisten ja jäykkäoksaisten chinenseiden päälle kunnolla. Pidän nämä toistaiseksi pöydän alla varjossa, kunnes tulee pilvisempi jakso. Nuo kaikki ovat kyllä olleet jo yli viikon ulkona itäpäädyssä, mutta sinne ei paljon paista ja pilvistäkin on ollut näihin asti. Testin suurin, akvaariovalon alla kasvanut taimi on edelleen isoin, 70 cm korkea, mutta leveämpi kuin kuukausi sitten, kun on päässyt vapaasti kasvamaan.

Pistän nämäkin terassimme multaan, kunhan helteet hiukan hellittävät. Tämä tuli niin äkkiä ja yllättäen, että omakin nahka palaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.