Värien taisto, erä 2: Cajamarcat

torstai 1. toukokuuta 2014

Ledivalojen testi "Värien taisto" jäi chinenseillä hieman ratkaisemattomaan tilanteeseen, kun Rocatot kasvoivat yli aitauksistaan ennen satoaikaa. Ne kärsivät alkuun jäätyään baccatumien alle varjoon ja sitten juurien katkomisesta erottaessani taimet ja talven viileyskin haittasi, kun huoneessa ei ole riittävää lämmitystä. Nyt ajattelin korjata nuo virheet testaamalla kesäaikaan pieni- ja nopeakasvuisemmalla Cajamarcalla saman testin kerran vielä yksin isommassa ruukussa. Tämä sarja tulee löytymään tunnisteella "Värien taisto 2", kun edellinen kooste on "Värien taisto".


Ratajärjestys on entinen, akvaario-led, valkoinen led, punainen led ja ESL.
Cajamarcat ovat juuri nousseet sirkkalehdille aivan tasatahtiin. Yhteisestä juottokaukalosta jouduin luopumaan, mutta keltaisiin alusastioihin voi helposti annostella samat määrät samaa lannoitevettä. Nyt alkuun ne saavat pärjätä Kekkilän puutarhamullan ravinteilla ja vedellä.

Kerrataan nyt lamput tässäkin, niin ei tarvitse lähteä linkkien takaa tietoja etsiskelemään. Kaikki spotit ovat 60° keilalla.
Akvaariolamppu on 27W led-spotti, jossa on 6 kylmän valkoista ja 3 sinistä 460 nm lediä. Todellinen mitattu kulutus oli vain 9W.
Valkoinen ledispotti on 36W ja väriltään "Natural White". Mitattu teho oli 17W. Suurimpana se saa olla kauempana, jotta kaikilla on yhtä paljon valoa.
Punainen "kasvuvalo" on 27W, punaiset ledit 660 ja 630, siniset 460 ja 430 nanometriä, punaisia 6 kpl, sinisiä 3; sähkön kulutus vain 7W.
Vertailun vuoksi mukana on 23W energiansäätölamppu väriä "luonnonvalo". Kun se ei ole suuntaava spotti, sen pitää olla lähempänä. Mitattu kulutus on 23W.

Tässä voi mennä kuukausi tai kaksikin, ennen kuin on mitään raportoitavaa. Elokuussa pitäisi jo olla raakileita ja syyskuussa kypsää, näin minä sen olen laskenut. Toivottavasti lamput kestävät sinne asti. Varataimia on pari kasvamassa, jos noille sattuisi nyt heti jotakin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.