Kylmä ei vielä lannistanut chiliaitaa

keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Viimeiset puolitoista vuorokautta on ollut tasaisesti 5 lämpöastetta, mutta kun siihen lisätään hyytävä pohjoistuuli, ei tämä kesältä tunnu. Minulla on joukko chilejä ulkona, eikä kaikkia saa siirrettyä sisään, vaikka haluaisikin, kun ne on istutettu maahan.

Aamulla kaikkein tuulisimmalla paikalla kuistilla jotkut chilit roikuttelivat vähän lehtiään ja pelolla lähdin katsomaan chiliaitaa alempana tontilla.

Siellä ei näyttänyt olevan mitään hätää. Kellu Uchut ehtivät jo sopeutua maastoon ja kasvattaa juuriakin. Vanhat raakileet kasvavat ja uusiakin on ilmestynyt. Oikeassa laidassa on Rocaton lehtiä. Ne ovat olleet vasta muutaman päivän aidassa, mutta eivät häiriintyneet kylmästä, vaikka tuulelta ja auringolta suojaavan harson ehdin jo helteillä poistamaan.

Ainoa chili, jossa kylmyyden vaikutukset näkyivät oli vasta pari päivää kuistilla ulkoillut Alma paprika (C. annuum), mutta senkin roikkuvat lehdet korjaantuivat, kun kastelin sitä lämpimällä vedellä. Almasta kuvittelen saavani hyvän koristekasvin portaan pieleen, sillä raakileiden kasvu on runsasta melko matalassa varressa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.