Aji Fantasy Sparkly White

perjantai 3. kesäkuuta 2016

Fataliin risteyttämä Aji Fantasy on jäänyt kokeilematta, mutta nyt kun tarjolla oli sen jatkojalostus, lumivalkoinen Sparkly White, päätin antaa sille kasvutilaa.


Aurinkoisena aamuna Aji Fantasy Sparkly White (C. baccatum) avasi vihdoin ensimmäisen kukkansa pitkästi yli kolmen kuukauden iässä. Tuo on hidasta, mutta viileä huhtikuu parvekkeella verotti kaikkien baccatumien ja annuumien keväistä kasvua. Tämä on nyt puolimetrinen, kun Aji Cristal vieressä on jo 80 cm ja siinä on lukuisia syömäkokoisia chilejä oksilla. Tämä Fantasy on myös lehdiltään tavallista vaaleampi. Se voi johtua kookoskuidusta, jolla suurin osa ruukusta on täytetty. Minulla on aikaisemminkin ollut sen kanssa ongelmia. Lähinnä se kait vaatii voimakkaampaa lannoitusta. Tuollakin on lusikallinen kanankakkaa lähellä pohjaa odottelemassa, mutta juuret eivät ilmeisesti ole vielä osuneet lannoitevarastoon, kun ruukun vaihdosta on vasta pari viikkoa.

Aji Fantasyn kukka on tyypillinen baccatum, kalanruotokuvioisia väripilkkuja valkoisella pohjalla. Nämä ovat vähän vihreämpiä kuin Aji Cristalin, mutta noiden perusteella ei lajikkeita voi määritellä. Odotellaan niitä hohtavan valkoisia palleroita, joiden vielä pitäisi olla maukkaitakin. Vesi kielellä jo.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.