Rocoto Peru parvekkeelta pihalle

sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Kolme kuukautta sitten tämä rocoto oli pieni rääpäle, paljon muita kasvinkumppaneistaan jälessä. Pituuskasvussa se on jo muut saavuttanut, mutta jotakin oleellista puuttuu.Rocoto Peru 5.7.09
Olen siis kokeillut Rocotojen kasvua monessa erilaisessa kasvupaikassa ja erilaisilla lannoituksilla. Tämä Rocoto Peru kasvoi aluksi hyvin hitaasti. Hapanta turvetta saatuaan kasvu kiihtyi. Sittemmin se on kasvanut baccatumien joukossa valoisassa paikassa parvekkeen itälaidalla hyvässä mullassa ja baccojen lannoituksella. Komeahan siitä on tullut. Korkeutta on 90 cm ja leveyttäkin saman verran, jos oksien antaa vapaasti levitä. Siinä ei kuitenkaan ole kukan kukkaa, ei edes hajua nupuista. Baccat vieressä tuottavat komeata satoa.

Voi olla, että vähempi valo ja lämpö olisivat riittäneet. Siltä ainakin näyttää, kun vertaa puutarhassa majaileviin. Parvekkeella Turbo Pube on perällä, auringon tavoittamattomissa ja se on niin täynnä eri kokoisia hedelmiä, että ajattelin nyt kääntää sen ympäri, jotta toinenkin puoli kehittyisi. Muuten se kaatuu hedelmien painosta valon puolelle. Lannoitus on myös todennäköisesti ollut liikaa tälle Perulle, pitänee laittaa vesikuurille ja siirtää ulos seinustalle.

Lisätäänpä tähän jälkiviisastelua myöhäissyksyltä:
Turbon kääntäminen oli totaalinen virhe. Se pudotti varjon puolelle jääneet kukkansa ja pienet raakileetkin. Kesti kuukauden ennen kuin uusia kasvoi valoisammalle puolelle, Isoimmat sentään pysyivät ja niistä sain satoa elokuun alussa, mutta seuraava erä kypsyi vasta syyskuun loppupuolella.
Rocoto Peru ryhtyi hedelmien tuotantoon vasta sisällä loppuvuodesta.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.