Linkkejä siemenpakettiin

lauantai 24. lokakuuta 2009

Laitoin Chilifoorumin siemenketjukirjettä varten paketin siemeniä pesämunaksi ja lupasin, että niiden tiedot löytyvät blogini haulla. Nyt Google ei jostakin syystä ole tunnistanut vanhempia merkintöjä, joista osa on viime vuodelta. Niinpä laadin listan lajikkeista ja niihin linkit kyseisille sivuille. Nyt pitäisi Googlenkin löytää.

Aji Cristal
Aji Verde
Aji Verde kypsänä
Aji Indian, PI 370004
Inca Red Drop ja Aji Indian
Habanero, Cristal ja Inca
Campane, PI 497974
Kellu Uchu
Omnicolor
PI 260567
PI 439370
Joe's Long
Ring of Fire
Habanero, Aji Chombo, Rocoto Peru Cusco ja Rocoto Peru Puno Marki ovat niin uusia blogiaiheita, että ne pitäisi haun avulla löytää helposti.

Laitoin samalla itämään kelluvalle talouspaperille noista 3 siementä jokaisesta (paitsi että PI 439370 unohtui).
Hyvin lähtivät itämään. Jo 2 päivää myöhemmin iti ensimmäinen, PI 260567 ja kolmessa päivässä oli viidessä lajikkeessa ituja, osassa useampiakin. Lähinnä minua huolettavat Rocotot, jotka ehtivät kypsytellä hedelmiään ulkona kylmässä. Se voi vaikuttaa itämiseen.
Viisi päivää myöhemmin 29.10. yli puolet siemenistä ja lajikkeista on itänyt. Chinenseissä ja bubescenseissa ei näy vielä eloa ja annuumeista vain toinen on herännyt. Baccatumit itävät ripeästi ja monessa on jo täysi 100% (eli kolme kolmesta) itävyys. Omnicolor kesti viime talvena 3 viikkoa. Saapa nähdä, onko se edelleen samanlainen hidastelija.

Lisäys 3.11.
10 päivää märällä talouspaperilla:
Ituja on ilmestynyt kiitettävään tahtiin ja taimiakin jo nousee paperilta. Omnicolor antaa odottaa itseään. Kellu ja Inca ovat itäneet 2/3, Chombossa ja Campanessa oli 1 viallinen, mustuva siemen, mutta muuten kaikki ovat itäneet täydellisesti. Myös pubescensit, joilla kesti 6-10 päivää juuren pilkistämiseen siemenen sisältä. Lisälämpöä nämä eivät ole saaneet. Voit siis aivan turvallisilla mielin uskoa saavasi kolmesta siemenestä ainakin kaksi terhakkaa tainta.

Varoitanpa vielä mullassa idättelijöitä: Jos pikku kärpäsiä eli harsosääskiä lentelee asunnossa, istutusmulta kannattaa desinfioida kiehuvalla vedellä ennen istutusta. Muuten noiden sääskien toukat syövät juuret. Kokemusta on, tuo ei ole mikään teoreettinen mahdollisuus, vaan todellinen uhka ja kuivumisen ohella melkein ainoa syy epäonnistuneisiin idätyksiin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.