Nagaöljyä perunoille

perjantai 16. lokakuuta 2009

Tänään paistoimme eilen yli jääneitä perunoita. Sain idean lorauttaa paistinrasvaksi chiliöljyä pullosta, missä Bhut Jolokian pikkuinen chili oli rypsiöljyssä uuttumassa. Kolmisen viikkoa se on nyt ollut jääkaapissa. Kovin pitkään noita ei kannatakaan säilytellä, sillä pilaantumisvaara on olemassa tuoreella chilillä. Kuivattua käytetään pitkään säilytykseen.

Makuhan oli aivan loistava, hieno chinensen maku ja polte paistiperunoissa. Tätä täytyy saada lisää. Onneksi Bhutteja on vielä "puussa" ikkunalaudalla muutamia kypsänä. Löysin kaapin kätköistä kaatonokalla varustetun viinietikkapullon, joka sopivasti on vielä 2 desiä, kun iso chili painoi 10 grammaa. Suhde pysyi siis samana kuin ensimmäisessä kokeilussani. 1:20. Ai että miksi Nagaöljyä? Tietysti se on Bhutöljyä, mutta kun Naga Morich on tässä maassa niin paljon tunnetumpi, sitä viljellään enemmän ja sitä saa marketeistakin Fataliin kasvattamana, niin käytin tutumpaa määrittelyä otsikossa. Käytännössä uskoisin noiden kahden supertulisen muistuttavan aika paljon toisiaan. Onkohan kukaan kasvattanut noita vierekkäin vertailun vuoksi?

4 kommenttia:

Jorma Lindqvist kirjoitti...

Hieno kocken's pullo!
Meilläkin jokunen ikkunankoristeena. Mutta mikä on tuo korkki?

Räyhis kirjoitti...

Tyhmä kysymys, mutta kysästään kuitenkin, eli tuo chilipalko kannattaa ilmeisesti halkaista?

Chilivaari kirjoitti...

Pullo on sisältänyt viinietikkaa ja siinä on kaatonokka. Kätevää.

Halkaisin chilin, että se imeytyy nopeammin öljyyn. Viiltely riittäisi.

Räyhis kirjoitti...

Näin arvelinkin, säilykejallujen reseptissä käskettiin tökkiä cocktail-tikulla pieniä reikiä palkoihin, jotta mausteliemi imeytyisi sinne sisälle.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.