Ylläreiden ikkuna

tiistai 17. marraskuuta 2009


Tälle ikkunalle näköjään on kerääntynyt pelkkiä yllätyslajikkeita. Toinen vasemmalta, pieni vaalealehtinen on Rainforest Trifoliage, jonka sain amerikkalaisesta Rainbow Chiliseeds nettikaupasta tilaajalahjana. Yllätys se on sikäli, että siitä ei ollut mitään tietoa missään, ei edes kaupan omilla sivuilla. Se on todennäköisesti annuum tai .sp. Muut ovat kotimaisen Fataliin yllätyspusseista ilman nimilappua. Kasvatin niitä viime kesänä kymmenkunta parin vuoden tilauksista kertynyttä ja muutama jäi vielä talvehtimaankin.

Vasemmassa laidassa on baccatum, joka ilmeisesti on Champion, mutta täyttä varmuutta ei ole. Siinä on mietoja paprikoita kypsänä edelleen ja niiden kanssa se on koristeellinen kuten nuo muutkin. Keskellä on Rocoto M2, itse antamani nimi toisena itäneelle mustalle siemenelle. Se on viihtynyt ikkunalla hyvin, tuottaa pieniä chilejä koko ajan ja kukkiikin parhaillaan. Oikean laidan miedohko annuum on todennäköisesti Spanish Red. Ajattelin katsoa pärjääkö se loisteputkivalossa. Kuva ei ole parasta laatua, sillä ainoa valo iltahämärässä on ikkunan päällä oleva 2x36W loisteputkivalaisin 40 cm kasvien latvoista.

Kissakin on samaa sarjaa - ylläri. Yläkerrassa asuva miniäni hoiti katastrofiyhdistyksen huostaan ottamaa surkeasti nälkiintynyttä kilpikonnankirjavaa kissaa, joka teki pennut sängyn alle ja puolusti niitä kuin peto. Erikoisen väriset pennut saivat helposti uuden kodin paitsi yksi "musta lammas", joka kasvaessaan valitsi itse ja muutti meille. Sellaista elämä on. Faksejakin tulee tilaamatta ja yllättäen - miksi ei siis chilejä. Kissa on muuten Mustikka, tuttavallisemmin Musti.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.