Ennätykset rapisevat

sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Eilinen kukkimisnopeuden ennätys on tänään jo vanha. Eurooppalaisten yhteislaatikossa majaileva Hungarian Hot (C. annuum)  tarvitsi tasan 6 viikkoa taimelle tulosta kukintaan. Pikkuinen Chenzo iti 6 päivää nopeammin ja kun kerran olen valinnut sirkkalehtien ilmestymisen maan pinnalle ja kukkien aukeamisen merkittäviksi rajapyykeiksi, seurataan nyt sitten niitä. Itämisajoissa tapahtuvat suuretkaan vaihtelut eivät siis vaikuta myöhempään tilastointiin.
Hungarian Hot tässä keskellä on laatikkonsa kingi, tukeva kuin paprika, mutta paprikamaastahan se onkin. Puolalainen Cyklon on tosin katkottu jo kerran, kun se kasvoi ohutta ja korkeaa vartta. Tässä unkarilaisessa ei myyjällä ollut Hot Wax lisäliitettä, joten ilmeisesti tämä on eri lajike kuin ensimmäisellä kaudellani kasvattamani Yellow Hot Wax, joka ei maistunut juuri millekään. Tämän pitäisi olla kypsänä punainen ja tulisuus 7 luokkaa.

Ennätys ei meillä ole enää uhattuna tänä keväänä, sillä tämä oli viimeistä idätyserää ja sen viimeisiä itäneitä. Kavereissa ei ole uhkaajia. Unkarilaisella on nyt korkeutta 35 cm, enkä ihan vielä aikonut ruukuttaa noita isompiin. Parvekekautta odotellaan. Kuvasta löytyy isompi versio klikkaamalla.

Lisäys 6.4. aamulla:
Padron sitten aukaisi kukkansa aivan yllättävästä paikasta alaoksilta. Itämään laittamisesta laskien tämä ryhmä käytti reilusti alle kaksi kuukautta ensimmäiseen kukkaan; puolitoista taimelle tulosta. Annuumit ovat nopeita - ja pikkuinen Chenzo.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.