Omnicolor kukkii innolla

lauantai 24. huhtikuuta 2010

Pari viikkoa sitten kerroin talvehtineen Omnicolorin heräämisestä kevääseen. Nyt sattui sopiva keli kukankin kuvaamiseen.Omnicolor kukkii 21.4.2010.
Kukka on pieni, vain 12-15 mm leveä ja kokonaan auki vain hetken aikaa lähinnä aurinkoisella kelillä. Niitä on paljon ja kaikki näyttävät kehittyvän vaalean keltaisiksi pikku chileiksi eteläisellä ikkunalaudalla. Nuo kehittyvät oranssin kautta punaiseksi ja sinistäkin väriä esiintyy, jos ne saavat aurinkoa ja UV-säteilyä. Tämä on hieno baccatum-chili sekä ulkonäöltään että maultaan.Nyt noita reilun kokoisia puikuloita alkaa olla sen verran, että amppelin voisi siirtää parvekkeelle, vaikka sitten pienimmät raakileet siinä hötäkässä putoilisivatkin, isot kuitenkin pysyisivät. Omnicolor on hitaan sorttinen kypsymään ja taitaa vielä kestää useita viikkoja, ennen kuin nuo saavat punaväriä. Maukkaita ne ovat jo aikaisemminkin.

2 kommenttia:

Patrik kirjoitti...

Härlig blogg med fina bilder!

Chilivaari kirjoitti...

Tack, Patrik
Men kan du förstå finska? Även Google kan inte översätta det riktigt. Jag följer din blogg med intresse ock förstår det för det mesta.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.