Kylmiä öitä

maanantai 11. huhtikuuta 2011


Eilen puuhailin parvekkeella, missä oli 29° ennen kuin avasin lasit. Muutama chili jäi sinne yöksi, kun säätiedotus kertoi, että yöpakkasta ei ole odotettavissa. Sää muuttui, kävi nollassa ja luntakin satoi. Parvekkeella alin mittarin lukema oli +5,2°. Baccatumien varalaatikkoni taimet olivat arimmat ja roikkuivat aamulla aika pahan näköisesti. Eiväthän ne jäätyneet ole, mutta toipuminen kesti nyt tunteja, kun oli pilvistä, eikä lämpö noussut edes kymmeneen.

Iltapäivällä lämpeni vähän ja taimet nousivat pystyyn. Ne tottuvat kylmään muutamassa päivässä, mutta nyt kun ei ole edes lämpimiä päiviä heti luvassa, siirrän tämän laatikon vielä sisätiloihin.

Joitakin vaurioita on kuitenkin voinut tapahtua. Edellisinä keväinä olen havainnut, että muutaman kylmän yön kokeneet chilit kukkivat kuukauden myöhemmin kuin lämpimässä oleilleet. Kukkanuput paleltuvat paljon herkemmin kuin lehdet ja kasvupisteet. Näissäkin jo näkyi pikkuisia nuppuja. Viivästys sopii varalaatikolle aivan hyvin, sillä näistä on kaikista isommat taimet omissa ruukuissaan olohuoneen ikkunalla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kävipä kylmät täälläkin. Muutamia lehtiä säästyi mutta paljon tuli hallaa. Harsot eivät riittäneet vaikkei edes pakkasen puolella käynyt. Vieläköhän nuita kannattaa päivänvalolla koittaa elvyttää?

Chilivaari kirjoitti...

Tuollaiset nuupahtaneet elpyvät lämpimällä vedellä, mutta mustuneet lehdet ovat mennyttä.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.