Aji Quitunquito kypsyy

keskiviikko 29. kesäkuuta 2011


Aji Quitunquito (C. baccatum) on nyt kypsymisiässä. Siinä on melko hennossa varressa runsaasti sivuoksia, joilla on pienehköjä vaaleita raakileita, jotka kypsyvät oranssin kautta punaiseksi. Sato on kohtalainen, kymmeniä raakileita ja runsaasti kukkia tässä vaiheessa. Sievä se on, jonkin verran Inca Red Dropin tapainen ja kokoinen, hedelmä muutaman sentin mittainen.

Ensimmäisen maistelun perusteella tämä jää yhden kesän vieraaksi meillä. Ei siinä varsinaisesti mitään vikaa ole, mutta kun vertailuksi söimme Aji Cristalia ja Chilean Greeniä, tämä jää selvästi jälkeen niin maussa kuin tuoksussakin. Miedompikin on. No, annetaan noiden kypsyä lisää. Ensimmäisestä kypsästä ei pidä tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä, maku voi muuttua.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.