Kohta grillataan

sunnuntai 19. kesäkuuta 2011


Pimiento de Padron (C. annuum) on kaappitestini sinisessä valossa kasvanut. Se on nyt noin kolme ja puoli kuukautta vanha ja ensimmäinen sato on valmiina nautittavaksi. Padron siis käytetään pääasiassa vihreänä. Kyllä punaisessa valossa kasvaneeseenkin satoa tulee, molemmat toimivat. Alalehdet noissa ovat aika keltaisia, jäivät vähemmälle valolla, mutta ei se näytä haittaavan.

Viime kesänä jo ihastuin tähän espanjalaiseen, joka tapaksena paistetaan oliiviöljyssä ja ripotellaan merisuolaa päälle. Tänä vuonna nuo ovat paksumpia ja taidan leikata yläpään auki, tunkea täyteen juustoa ja jotakin muuta täytettä sekä kääriä pekoniin.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä nopeasti on satoa tullut.
Onko nuo olleet parvekkeella kaappitestin jälkeen? Saisinpa itsekin noin nopeasti satoa omista chileistäni, eivät tosin edes vielä kuki vaikka topmaxiakin ovat saaneet.

Chilivaari kirjoitti...

Taisi ne kuukauden olla ikkunalaudalla, missä aloittivat kukinnan.
Saman testin isoimmassa eli sinisessä Inca Red Dropissa on muuten kypsää punaista jo, vaikka se on ulkona kukkapenkissä.

Anonyymi kirjoitti...

Jännityksellä odotan omiani. Lähettämäsi siemenet tosiaan itivät hyvin, mutta koska olin niin myöhään liikkeellä, vasta ensimmäinen kukka on auki (muita tulossa suuri määrä). Olisiko vinkkejä miten saisin turvattua parhaan tuloksen. Näin ensimmäisenä vuotena riittäisi, kun edes pari kypsyisi siemenien saantia varten. Ensi vuonna sitten uusi yritys. Terv. Soili

Chilivaari kirjoitti...

Kukinnasta pieniin, sormenpään kokoisiin raakileisiin on kriittistä aikaa. Suuria muutoksia ei kannata tehdä, ellei ole pakko. Padron on kyllä aika sopeutuvainen. Jos kasvit ovat hyvässä kunnossa ja valoa riittää, satoa pitäisi aika pian muodostua.

Jos saat pienet raakileet alulle, ne kyllä kehittyvät heikommissakin oloissa pitkin syksyä.

sskkss kirjoitti...

Kiitos! Olen nyt roudannut niitä lasiterassin (päivällä lämmin, yöllä jo kylmä) ja kylpyhuoneen ikkunan väliä (lämmin mutta ei kovin valoisa). Kannattaisiko valita vain toinen kasvupaikka ja olla siirtelemättä? Ehkä sitten kylpyhuone, jos lämmin on tärkeämpi kuin valo?
T. Soili

Anonyymi kirjoitti...

Siirtely ei ole haitannut, sato kehittyy hitaasti mutta varmasti, ensimmäiset ovat jo 3-4 cm pituisia. Eiköhän se tästä :). Soili

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.