Muiden taakse unohtuneita

perjantai 16. syyskuuta 2011

Minulla on koko kesän ollut parvekkeen sivupöydällä ahtaassa muovilaatikossa 4 "varataimea" pienissä 9 cm ruukuissa. Kaikkia olen kastellut kaatamalla laatikon pohjalle vettä. Siellä ovat mm Aji Bonito, Chilean Green ja Puca Uchu. Nimilaput olivat toisiaan vasten ruukkujen reunoissa niin, että niitä ei nähnyt. Eilen havaitsin siellä oudon punaisen pallukan ja otin ruukun esiin. Sehän oli viime syksyn ihme, risteytyneistä siemenistä vaikka mitä kasvatellut Aji Chanca (C. baccatum), josta minulla nyt oli uudet, kuulemma oikeat siemenet.

Tämä, kuten muutkin varataimeni on n. 40 cm korkea, mutta hyvissä oloissa ne eivät tietenkään jää tuohon. Kaikissa niissä on nyt kypsää satoa.


Eipä tämä vieläkään aivan myyjän mallikuvia vastaa, mutta katsotaan, millaisia noista jatkossa tulee. Kyllä tuo vaihteluväliin sopii. Eivät ne kaikki ole täsmälleen saman muotoisia, vaikka terävä huippu alapäässä näytti olevan yleinen muoto. Nostin tämän nyt lämpimään, pois parvekkeelta, sillä siitä olisi mukava saada lisää maisteltavaa. Ensimmäisen maku on sangen mukava, terävä, makea ja maukas samaan aikaan, mutta eipä tehdä liian pitkälle meneviä päätelmiä ensimmäisestä kypsästä.


Kukka on baccatumin, muuta siitä ei oikein osaa sanoa. Hieman supussa olevat ja "liehuvareunaiset" terälehdet voivat toisessa paikassa, valossa ja mullassa olla avonaisia ja selkeäpiirteisiä. Kukasta ei siis saada tunnistusapua.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.