Kukkii kuukauden ikäisenä

tiistai 27. joulukuuta 2011

Unkarilaiset ovat nopeita.
Toissa keväänä annuum Hungarian Hot aloitti kukinnan ikkunalaudalla tasan 6 viikon ikäisenä. Pidin sitä silloin nopeana.

Testatakseni unkarilaisen siemenkaupan laatua laitoin pari siementä itämään niiden saavuttua marraskuussa. Tämä Csipös Alma Paprika (C. annuum) tuli taimelle 27.11. ja nyt se jo kukkii, pari päivää yli 4-viikkoisena ja 18 cm korkeana.

Vertailu ei ole kyllä tasapuolinen, sillä tämä on saanut asua valoisassa "lämpökaapissa", viimevuotisessa testikaapissani. Nyt, kun kaappi on ollut viileässä varastohuoneessa, lämpötila on ollut pari astetta alempi kuin testissäni, mutta on siellä silti ollut päivisin 25-28° ja öisin vajaa 20. Ilman kosteus on melko korkea, sillä laatikon pohjalla on vesiallas. Nuo saattavat olla aika ihanteelliset kasvuolot unkarilaiselle. Tropiikin kasvit varmaan kasvaisivat vielä nopeammin, jos lämpötilaa nostaisi vaihtamalla isommat lamput tai lämpöeristämällä pahvilaatikkoa. Väliseinän sieltä poistin ja sinne mahtuu nyt 8 pikkutainta tai 4 isompaa. Toinen unkarilainen testitaimi Hecele erõs Paprika tulee muutaman päivän perässä, mutta kukkimisen aikeita on silläkin.

Ruukku on edelleen 7 cm taimiruukku eikä toistaiseksi ole lannoitusta annettu. Kekkilän puutarhamullan voimalla mennään. Ruukunvaihtoa ajattelin odotella sen verran, että selviää, kehittyvätkö nuo kukat chileiksi. Juuri nyt ei viitsisi sitä häiritä. Isommassa ruukussa tulee myös lähtö lämpökaapista.

2 kommenttia:

liptonlover kirjoitti...

Lähetitkö siemenet, kun niistä ei ole kuulunut vielä mitään? :)

Chilivaari kirjoitti...

Ehkä ei ihan heti kuulukaan.

Suomessahan oli Joulu ja kaikki postitoiminta oli poikki. Viime päivät olin poissa kotoa, mutta eilen illalla pistin kuoren postiin. Siellä voi kuitenkin olla edelleen jouluruuhkaa, joten voi hyvinkin mennä ensi vuoden puolelle. Kyllä ne ehtii silloinkin idättää, kunhan sitten hoidat hyvin.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.