Quitunquito tyytyy 5000 luksiin

lauantai 10. joulukuuta 2011

Valotestini laitamille joutunut baccatum Aji Quitunquito osoittaa uuden satokauden merkkejä.

Tämän siirsin parvekkeelta sisätiloihin joskus lokakuun alussa, leikkasin pitkät oksat pois ja sulloin juuret pienempään ruukkuun. Se sai paikan pöydän päästä, päivänvalolampun valon reunalta. Se on kasvattanut uusia oksia kohti valoa ja tämä sai tarkistusmittauksessa 5000 luksia, ruukulle asti tuskin tulee 2000, sillä se on kauempana kuin testattava Padron. Lampun alla oleilevilla testikasveilla on 10.000 luksia latvuksessaan. Niistä Inca Red Dropissa onkin jo useita kehittyneitä raakileita, mutta Habanerossa edelleen vain kukkia.

On hyvin todennäköistä, että baccatumien valontarve vaihtelee suuresti, eikä tästä voi tehdä minkäänlaista yleistä johtopäätöstä. Kuvausta varten tuota on valaistu lisää. Muuten se olisi aika synkkä noihin lampun alla oleviin verrattuna. 5000 luksia tarkoittaa hyvillä 2x36W loisteputkilla noin 30 cm etäisyyttä, 50W energiansäästöllä 20-30cm riippuen heijastimesta.

Lisäys seuraavana päivänä:
Hämmästyen huomasin uusia raakileita myös Aji Bonitossa (C. baccatum). Sen siirsin ulkoa juuriin koskematta pienessä ruukussaan kypsyttelemään loppusatoaan sisään. Nyt kaikki ovat kypsiä ja saman tien se aloitti uusien kasvattelun. Sillä on valoa vaivaiset 2000 luksia, tätä 5400K päivänvaloa sekin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.