Ensimmäiset pakkasyöt

maanantai 22. lokakuuta 2012

Jamy sen kun porskuttaa 

Pari kylmää yötä on takana ja ihmeellinen aurinkoinen päivä, ensimmäinen moneen viikkoon. Kaksi miinusastetta oli yöllä Tampereen mittausasemalla, meidän seinässä parin metrin korkeudella tosin vain -0,2. Herkemmät kasvit ovat paleltuneet ja ruoho aamulla huurteessa, mutta chiliaidassani kypsyminen jatkuu. Jamy (C. baccatum) näyttää pärjäävän parhaiten. Reilu pari viikkoa sitten keräsin siitä kypsät pois ja nyt on taas toista kymmentä kypsää tai melkein kypsää oksilla. 

Aidan baccatum-osasto näyttää nyt tältä. Jamy on vihrein. Sen oikealla puolella Aji Chanca on pudottanut melkein kaikki lehtensä, mutta täysikokoisia raakileita on  useita ja pari kypsääkin. Chilean Green tekee vihreitä, mutta ne eivät erotu kuvassa. Ne ovat aivan hyviä syötäviä sellaisenaan, muistuttaahan se paljon Aji Cristalia. Niitä syödään nyt.

Seuraavana päivänä:
Enpä raaskinut tuota jättää paleltumaan, vaan nostin ylös, leikkasin lehdettömäksi tapiksi, pesin juuret kylmässä vesiämpärissä ulkona, istutin pieneen ruukkuun ja siirsin lämpimään. Edellytykset selviämiselle eivät ole kovin isot, mutta seurataan tilannetta. Lähiviikkoina se selviää.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.