Lämpimässä lehdet putoilevat

torstai 11. lokakuuta 2012


Vajaa viikko sitten sisään siirretyt chilit pudottelevat urakalla lehtiään. Ruukussa ja varjossa majaillut vanha Habanero pudotti melkein kaikki lehtensä. Eiköhän niitä uusia kasva. Maasta ylös kaivettu Aji Cristal ei nuupahtanut juurien putsauksesta, mutta vanhemmat lehdet kellastuvat. Kukkia aukeaa sinne tänne. Jännityksellä seuraan, miten ne kehittyvät.

2 kommenttia:

Obatsu kirjoitti...

Mites noiden kulahtaneiden/kärsineiden lehtien kanssa? Kannattaisiko ne leikata varrestaan poikki jotta siitä ehkä lähtisi uutta versoa? Onko noista huonoista lehdistä kasville enää hyötyä/haittaa?

Minulla on esim. Lemon Dropissa kärsineitä lehtiä, joita olen varresta leikellyt. Näyttää siltä että leikkauskohdista alkaa herkemmin kasvamaan uutta. Periaatteessa kai hyvä, mutta vieköhän tuo kasvu sitten voimaa kukkimiselta tai kypsyttämiseltä?

Chilivaari kirjoitti...

Ensinnäkin: Uusien versojen kasvaminen ei juuri nyt ole tavoitteeni. Talvehtimistilassa ei kovin korkeaksi mahdu kasvamaan ja saksia pitää käytellä monesti ennen kevättä.

Lehtien ruskettuminen tai kellastuminen on kasvin tapa ottaa niihin kerääntynyt energia talteen. Sitä ruskakin on syksyllä. Lehtiä ei siis pitäisi leikata pois ennen kuin itse putoavat tai kuivuvat.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.