Aji Cristal kukkii jo

maanantai 26. marraskuuta 2012


Seitsemän viikkoa siitä on, kun kaivoin Aji Cristalin (C. baccatum) maasta ja laitoin ruukkuun sisään kasvamaan. Nyt se jo aukaisi ensimmäisen uuden kasvun kukkansa viileässä varastohuoneessa. Niitä on lisääkin tulossa.

Semmoisen kummallisen havainnon tein, että tapiksi leikattuna, juuret pestynä sisään tuodut näyttävät virkistyvän kaikki, mutta kesäisessä ruukussaan juuria käsittelemättä sisään tuoduissa on monessa kuihtumisen merkkejä. Nekin on siis leikattu matalaksi tai jopa kokonaan lehdettömäksi tuholaisten välttämiseksi.


Esimerkiksi Canario teki ensin lehtiä, mutta nyt se kuivattaa niitä ainakin osasta oksiaan. Toisella puolella on vielä elinvoimaisen näköistä vihreää kasvua.


No, onneksi taimilaatikossa vihertää ja puolitoista viikkoa sitten sirkkalehdille tullut Canarion taimi näyttää voivan hyvin.

Olen toki tottunut siihen, että talvehtiminen aiheuttaa aina tappioita, kaikki eivät siitä selviä, mutta nyt jakolinja vaikuttaa oudolta. Juuret pestynä ja leikattuna sisään tuodut rehottavat, mutta juuriin koskematta lämpimään päässeet kuivattavat uusia versojaan.


2 kommenttia:

Kid Henry kirjoitti...

Samaa on havaittu täällä, aikaisempina vuosina annuumit ovat nyykähtäneet ensimmäisinä ja baccatumit perässä. Nyt annuumit nyykähtivät jo parvekkeella ja sisälle siirrettynä pubescensit sekä chinenset kuivuivat pystyyn kuukaudessa. Parhaiten säilyi Aji Fantasy, joka kasvoi kituliaasti parvekkeella koko kesän. Syyskuussa siirsin sen sisään, keskelle olohuonetta ~3m päähän ikkunasta ilman mitään lisävaloa. Ajattelin, että kuolkoot pois kun satoakaan ei ole tullut.

Taisin unohtaa sen kastelunkin tyystin useammaksi viikoksi, hämmästys olikin suuri kun havaitsin kasvin suorastaan piristyneen ja puskeneen kolme podiakin! Lampun alle siirrettessä terhakoitui edelleen ja annoinkin komeasti lehtiä tekevän, liki metrisen AF:n kaverille hoitoon.

Jukka *Chilitunari* kirjoitti...

Mulla on myös nuukahtamista, josta kirjoittelin jo 23.10 blogissani. Pahimmillaan nukahtaminen on jatkunut oksien kuivumisena. Rocotossa menevät poditkin ryppyisiksi ja käytännössä mätääntyvät raakoina oksille. Omalla kohdalla epäilen osittain kasvihuoneessa loppuajalla ilmaantunutta homesientä, mutta suurin syy lienee valonpuutteessa. En tiiä sitten mikä on.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.