Canario itää

torstai 15. marraskuuta 2012

Kerättyäni parvekkeella kylmää saaneista Canarioista siemeniä, laitoin niitä koe-idätykseen; tapani mukaan kolme siementä kustakin lajikkeesta.


Kaksitoista päivää myöhemmin voi todeta, että nuo itävät. Ensin pilkistää valkoinen juuri siemenen kyljestä, se kasvaa ja useimmilla chileillä kasvattaa "pulloharjan", ohuita juurikarvoja haistelemaan kosteutta.

Seuraavana päivänä näkymä on jo tällainen:
Sirkkalehdet nousevat siemenen suojasta. Alle kahden viikon iti tämäkin rocoto ihan vain huoneen lämmössä. Kuvasta näkyy, miten olen idättänyt noita paperisuikaleen päällä. Testi-idätyslaatikostani poistan itäneet ja laitan uuden suikaleen kahvisuodatinta uudella tekstillä vanhan päälle. Pohjallahan tuolla on talouspaperilla päällystetty idätyslautta. Kun kaikki kolme itävät, on itävyys minusta 100%, kaksi kolmesta on vielä riittävä, mutta vain yksi arveluttava. Tänä vuonna vain Chinchi Uchu on itänyt huonosti.

Jaa, alkaa kalenteri näyttää siltä, että noista voisi pari jättää kasvamaan ensi kesää ajatellen. Kuukauden kuluessa olisin ne kuitenkin idättänyt normaalin aikataulun mukaan muutenkin.

2 kommenttia:

Toni.A kirjoitti...

Onneksi en ole ainut hätäinen, joka starttailee kauttaa tässä vaiheessa! ;) Meinasitko millaista listaa laitella myöhemmin?

Chilivaari kirjoitti...

Myöhemmin kyllä.
En ole vielä asiaan oikein paneutunut, kun syyskausikin on vielä kesken. Toisaalta, eipä meille montaa uutta mahdu, kun noita talvehtijoitakin on ja tilaa on hyvin rajallisesti. Enpä ole vielä edes käynyt siemenliikkeitä läpi, mitä uutta nyt olisi tarjolla.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.