Mennyttä merkkipäivää muistellen

tiistai 20. marraskuuta 2012

Kukka sinulle:


Kolme vuotta blogia, 300.000 lukukokemusta.  

Minä en noita merkkipäiviä niin noteeraa, syntymäpäivätkin unohtuvat tässä iässä saati sitten blogin aloituspäivät. Syyskuun lopulla 2009 se oli, kun kypsyin Chilifoorumin menoon ja siirsin kasvatuspäiväkirjani sieltä omaan hallintaani. Blogin hännillä on vanhempiakin merkintöjä, mutta ne on myöhemmin siirretty tuosta päiväkirjasta vastaavin päiväyksin tänne. 26.9.2009 on blogin aloituspäivä.

Melko pian aloituksen jälkeen tuli mieleen tarkistaa, lukeekohan tätä kukaan. Ryhdyin sitten StatCounterin käyttäjäksi ja se onkin pitänyt kirjaa kävijöistä. Valitsin näkyväksi lukemaksi kävijöiden laskemisen, ei sivujen klikkausta tai latausta kuten useimmilla nettisivuilla, jotka haluavat paljon kävijöitä ja mainostuloja. Tuo laskuri näyttää nyt lukemaa 165.000. Laskurisivustolta saa esiin myös normaalimmat lukemat eli sivulatauksia on 308.000. Laskentatapojen suureen eroon havahduin kun katsoin Googlen omaa tilastointia, joka alkoi myöhemmin, melkein vuoden blogia pidettyäni. Silti he saavat neljännesmiljoona kävijää blogilleni.

Eniten tänne tullaan Googlen haun kautta, mutta Chiliblogien yhteenveto ja Chiliwiki ovat myös korkealla listalla. Chilifoorumista tänne tullaan niin monesta eri keskustelusta, että niitä ei noteerata tilastoinnissa, mutta tänne viittaavista sivustoista se on toisena.

Ylivoimaisesti katsotuin sivu on idätyslautta, 3500 lukukertaa. Lannoitteista ja tuhohyönteisistä luetaan tasaisesti, lähes parituhatta kertaa jo. Ehkä noita aiheita pitäisi jo uudistaa? Mistä vielä pitäisi kirjoittaa? Itsellenihän minä tätä teen, mutta joskus voisi ottaa lukijatkin huomioon. :-)

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On näköjään paljon lukijoita :)
Itse haluan sanoa että todella hieno blogi. Innolla luen!

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin käyn vähintään kahdesti päivässä selaamassa onko tullut uutta juttua. :) Todella hyvä blogi.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno blogi - kiitos siitä. Mitä noita parannusehdotuksia tulee mieleen niin ainakin tuon 12 etappia chiliin listan voisi loppuosaltaan täydentää vastaamaan alkuosaa. Alussahan on aika hyvin aloittelevalle kasvattajalle neuvoja, mutta loppuosa kukinnasta lähtien on hieman suppeampi. Tuholaisten torjunnasta ja tunnistamisesta voisi myös lisäillä tuohon samaan listaan lähtien ihan banaanikärpäsestä ja harsosääskestä ;) Tuo lista on kuitenkin yksi parhaista oppaista aloittevalle kasvattajalle. Ja mikä parasta siinä esitellään kasvatusta ilman mitään ihmeellisempiä viritelmiä.

Ja vielä kerran kiitos - hieno blogi!
-Mikko

jule100 kirjoitti...

Chilifoorumi on aikamoinen lujikoiden lähde. Omaan blogiini kun kerran viittasit, niin illassa kävijöitä rapsahti yhtä paljon mitä normaalisti kuukaudessa. Statistiikka on mielenkiintoista. :) Hyvä blogi, jatka samaan malliin!

Anonyymi kirjoitti...

Mahtava määrä lukijoita, mutta en toisaalta ihmettele. Seurasin kirjoituksiasi jo chilifoorumilla ja uskoakseni kaikki päivitykset myös täältä on luettu. Kiinnostavaa luettavaa, vaikka omat kasvattelut on ollut vähän telakalla.

- 2. Mikko

Anonyymi kirjoitti...

Plogiasi seuraan tarkkaan, hyvä ja opettavainen. Ainakin itse luen mielelläni tekstejäsi eri lajikkeista ja niiden alkuperästä esimerkiksi Chinchi Uchu tapaista tekstiä enemmän, jos kerran lukijaa kuunnellaan :D

-Nipsu

Anonyymi kirjoitti...

Parhaimpia blogeja mitä aiheesta löytyy!
Erityisesti lussaa helposti lähestyttävästä tyylistä ja ulkoasusta. :)

ps. nyt kun uskalsin muiden innoittamana kirjoittaa sekä kehaista, niin kertoisitko mitä multaa käytät chileillesi?

-Marjatta

Chilivaari kirjoitti...

Jaa, se taisi olla niitä vanhoja asioita, Chilifoorumin kasvatuspäiväkirjan aikoja kun tein "multatestin" silloin sattumalta käsillä olleille mullille.
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=4107.msg43968#msg43968
Eroja oli ja Kekkilän puutarhamulta on siitä lähtien ollut kasvatusalustani. Kaikissa toki kasvoi ja pikkutaimille saatan laittaa mitä tahansa kukkamultaa, jos isoa säkkiä ei ole kotona talvella. Nyt on.

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut! Seuraan neljää blogia jotenkuten säännöllisesti, ja tämä on yksi niistä. En käy chilifoorumilla ollenkaan niin usein.

Tässä jotenkin yhdistyy kasvatuspäivä-, oppi-, ja tietokirja. Tekstin lisäksi kuvat ovat erittäin hyviä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia ihanasta blogista! Itse kaipaisin sun kokkailuja hieman lisää tänne. Sun chili säilöntä ohje on yksi parhaimmista. http://chilivaari.blogspot.fi/2010/08/satoa-sailoon-etikkaan_27.html Tätä blogia luettuani, laitoin itse ensimmäiset chiit kasvamaan...

Petra K kirjoitti...

Minäkin esitän kiitokseni ja tunnustan itseni lähes päivittäiseksi kävijäksi. Parasta blogissa on helppolukuisuus eli asiat on kerrottu myös aloittelijalle ymmärrettävällä tavalla. Kuten Mikko kirjoittikin, kasvatusta ilman hifistelyä tai viritelmiä. Ulkoasu saa myös täydet pisteet. ;)

Ps. Canariot ovat vielä odotteluvaiheessa, mutta Alma ja Cajamarca ovat viittä vaille multaan siirtoa.

Lillen kirjoitti...

Kiitokset myös täältä päin. Hieno blogi johon kannattaa tutustua tarkasti. Usein tätä on tullut selattua ja tietoa, oppia ja inspiraatiota olen täältä kerännyt.

-Lillen

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.