Canario kypsyy sekä ulkona että parvekkeella

torstai 25. heinäkuuta 2013


Canario (C. pubescens) on jo toista kesää pääasiallisin rocotolajikkeemme. Se on suhteellisen mieto ja hyvän makuinen ja kypsyy aikaisin, nytkin ensimmäiset syötiin aivan kesäkuun alussa. Siitä lähtien niitä on hiljalleen kypsynyt. Toisen istutin toukokuussa ulos aitakasviksi ja on siitäkin satoa jo saatu. Nyt juolahti mieleen vertailla ulko- ja parvekekasvien satotoiveita keskikesällä. Vertailu on sikäli vino, että ulkokasvi joutui kokemaan uuteen multaan siirron kahteen kertaan toukokuussa ja siitä väistämättä aiheutuu vähän viivettä, kun pitää kasvattaa uudet juuret.


Ulkona pääsin viime viikonvaihteen laskennassa noin lukemaan 35, kun peukunpäätä isommat vain laskettiin. Ne kun ovat varmoja saaliita, aivan pienet voivat putoilla. Parvekkeella on yli 50  ja niissä on selvästi enemmän kypsiä kuin ulkona. Toisaalta minulle jäi mielikuva, että chilit olivat ulkona keskimäärin isompia. Ehkä ne ovat vain viikon tai pari perässä kypsymisessä siirtelyn takia. Kuvat ovat nyt parvekkeelta, kun se oli lähempänä. Palataan siihen aitaan myöhemmin, mutta hyvin kasvaa ulkonakin tänä kesänä, se on selvä jo nyt.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oletko varma, että tuo on Canario?
Näyttää oransille kuvissa.
Ja minulla on sellainen käsitys, että alkuperäinen canario korkkaantuu, mikä on harvinaista pubeilla.

-SK

Chilivaari kirjoitti...

Olen varma, mutta Canarioita on erilaisia. Sehän on yleisnimi keltaiselle pubescensille.
Tämä ei muistuta "perinteistä" Canariota paljonkaan, sillä väri on todellakin oranssi ja maku miedompi.
Tämä on Semillaksen Canario.

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.