Kukkia ja raakileita testichileissä

lauantai 4. tammikuuta 2014

Värien taisto, ledivalojen testi yhdellä energiansäästöllä täydennettynä etenee. Katsellaanpa baccatumien kehitystä ratajärjestyksessä

Toista viikkoa on edellisestä kisaraportista ja silloin veikkasin, että valkoisessa olisi seuraavaksi kukat ESL:n jälkeen. Toisin kävi. Sinertävän akvaariovalon alla aukesi kukka tänään.

Valkoisen ledin valossa on ehkä jotakin puutteita, sillä se on pudotellut kukkanuppujaan, eikä yksikään ole vielä kehittynyt tuota isommaksi. Kasvuolosuhteet pitäisi kaikilla olla samanlaiset, vain valoissa on eroa. Tämä valkoinen tunkee jo oksiaan punaisenkin valon puolelle. Niitä pitää karsia tai ohjailla takaisin.

Punaisessa valossa on pienimmät nuput ja onhan se muutenkin muita pienempi. Melko varhain punaiseen chinenseen ilmestyneet nuput ovat kuihtuneet pois.

Energiansäätölamppu jyrää edelleen tässä kisassa. Siinä on nyt kymmenkunta kukkaa ja pari raakiletta. Nuo ovat nyt vielä niin pieniä, että saattavat pudota pois, mutta hyvältä näyttää. Täällä chinense on jäänyt niin kauas valosta, että sen kehitys jää pahasti tuon Kellu Uchun varjoon, mutta katsellaan niitä myöhemmin.
..................

Lisätäänpä tähän perään seuraavan päivän tiedot:
Valkoisen ledin alla aukesi kaksikin kukkaa. Tasatahtia menevät nuo ledit paitsi punainen rämpii kaukana perässä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Toistaiseksi vapaa kirjoitusoikeus ilman turhia tunnistuksia, kunnes väärinkäytöksiä ilmenee.